Petitchef

SALATA DE ICRE

Ingrediente:

Icrele de stiuca si de crap se prepara la fel.Doar la prepararea icrelor de stiuca trebuie sa pastrati 2-3 lingurite de icre si le adaugati in salata de icre de stiuca la sfarsit .Bobitele adaugate la sfarsit dau un aspect mult mai placut produsului final si sunt si sanatoase.De regula la o parte de icre se folosesc doua-trei parti de ulei.

Mare atentie la cantitatea de ulei folosita.Nu se pune mult ulei deoarece icrele ies gretoase si uleiul ramane deasupra,da un aspect foarte urat si prinde gust de ranced.

Ceapa trebuie taiata foarte marunt si se adauga dupa gust.

Puteti folosi ulei presat la rece daca aveti,este mult mai sanatos(ulei de masline,samburi de struguri, porumb).

Mod de preparare:
Icrelele se spala,se curata de eventualele pielite,se sareaza daca sunt proaspete sau se mai desareaza daca sunt prea sarate . Se lasa la scurs pentru a se pierde surplusul de apa obtinut in urma sararii sau desararii.

Icrele daca sunt pastrate la frigider se scot cel putin cu o ora inainte de preparare.
Icrele se pun intr-un castron cu o lingurita sau doua de gris si se freaca bine pana se omogenizeaza,apoi se adauga treptat cate putin ulei,amestecand continuu si in acelasi sens pentru a evita taierea(exact ca la maioneza).Se adauga uleiul si zeama de lamaie pana se obtine consistenta dorita(ca o maioneza).Pentru o culoare frumoasa ,albicioasa si sa devina mult mai tari se toarna un pic de apa minerala. Se potriveste de sare si zeama de lamaie dupa gust.
La sfarsit adaugati ceapa(taiata foarte marunt) dupa gust sau o puteti adauga in momentul servirii .
Salata de icre se poate servi pe paine prajita,biscuiti crocanti putin sarati,ardei gras,rosii,cosulete din paine ( reteta de cosulete din paine umplute cu icre este postata pe blog) .









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salată crocantă de castraveți și cartofi
Salată crocantă de castraveți și cartofi
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Salata de cartofi, ton si rosii
Salata de cartofi, ton si rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Salata de castraveti cu sos de iaurt
Salata de castraveti cu sos de iaurt
2 porții
5 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salata in stil landes
Salata in stil landes
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează