-
Acasă - Petitchef
-
Rețete
-
Reteta de clatite
-
Reteta de clatite - pagina 9
Reteta de clatite - pagina 9
197 rețete
(3 voturi), (2)
Cu cateva zile in urma, pe la 11 noaptea am fost convinsa sa fac clatite cu ce aveam prin casa, si pentru ca ceea ce ne lipsea era doar umplutura, pentru moment lipsind tot ce tine de dulceturi, gemuri, creme (intr-un efort disperat de a ajunge inapoi l
(1 vot)
Timp de preparare: 1 ora si 10 minute (complexitate redusa) Ingrediente: Avem nevoie pt aluat de: 400 g faina alba, 1 zahar vanilat, 3 oua, 1/2 litru apa minerala, un praf
(2 voturi)
Pt mine clatitele trebuie sa fie subtiri si moi si-i musai sa ramana asa si daca nu le mancam imediat. Aluat: - 250g faina, 1 ou, 200ml lapte, 330-350ml apa (minerala carbogazoasa ar fi perfect), un praf de sare, 1 lingurita de esenta de rom sau de van
Dorind sa dau ceva consistenta clatitelor, sa le fac "mai altfel", am preparat intr-o zi aceste clatitute cu malai, care au iesit foarte gustoase. Pentru ca aluatul a iesit mai gros, nu am mai facut clatite mari, ci mai mici, pe care le-am pus cu lingura
(4 voturi), (1)
Aluatul Frantuzesc se intinde odata pentru doua foi, dupa marimea tavii (v. Aluat frantuzesc ), avand o latura cat lunginea tavii si cealalta de doua ori cat latimea ei . Pornind de la aceasta latura se taie foaia in jumatate; grosimea foii trebuie sa fi