-
Home
-
Rețete
-
Reteta de clatite
-
Pagina 9
Reteta de clatite - pagina 9
196 rețete
(1 vot)
Timp de preparare: 1 ora si 10 minute (complexitate redusa) Ingrediente: Avem nevoie pt aluat de: 400 g faina alba, 1 zahar vanilat, 3 oua, 1/2 litru apa minerala, un praf
(2 voturi)
Pt mine clatitele trebuie sa fie subtiri si moi si-i musai sa ramana asa si daca nu le mancam imediat. Aluat: - 250g faina, 1 ou, 200ml lapte, 330-350ml apa (minerala carbogazoasa ar fi perfect), un praf de sare, 1 lingurita de esenta de rom sau de van
Dorind sa dau ceva consistenta clatitelor, sa le fac "mai altfel", am preparat intr-o zi aceste clatitute cu malai, care au iesit foarte gustoase. Pentru ca aluatul a iesit mai gros, nu am mai facut clatite mari, ci mai mici, pe care le-am pus cu lingura
(4 voturi), (1)
Aluatul Frantuzesc se intinde odata pentru doua foi, dupa marimea tavii (v. Aluat frantuzesc ), avand o latura cat lunginea tavii si cealalta de doua ori cat latimea ei . Pornind de la aceasta latura se taie foaia in jumatate; grosimea foii trebuie sa fi