Pt mine clatitele trebuie sa fie subtiri si moi si-i musai sa ramana asa si daca nu le mancam imediat.
Aluat:
- 250g faina, 1 ou, 200ml lapte, 330-350ml apa (minerala carbogazoasa ar fi perfect), un praf de sare, 1 lingurita de esenta de rom sau de vanilie.
- peste faina, punem sare, oul si incepem sa amestecam cu mixerul adaugand lichidul incetisor
- ne dorim un aluat foarte curgator si fara cocoloase (uneori mai scapa si cate o galmita de faina insa daca vreti sa nu le aveti puteti strecura aluatul final si sunteti siguri ca nu aveti nici o surpriza)
- se prajesc in tigaie teflonata
- se unge tigaia cu putin ulei si se lasa la incins, insa atentie la temperatura sa nu le ardeti
- se coc pe rand si se tin acoperite pana se consuma
Pt cei doi dragi ai mei umplutura preferata este ciocolata Nuttela, eu le prefer cu dulceata.
Pt azi o alta idee de umplutura:
-200 g de branza de capra (cea cu aspectul branzei de vaci proaspete), 1-2 linguri smantana (cat sa transformam branza in ceva mai cremos), coaja de lamaie si putin zahar
Dulceata de lapte sau dulcele de leche
- pt ca e un procedeu ceva mai lung v-as sugera sa faceti 2-3 conserve dintr-o data
- conservele de lapte condensat se pun la fiert in apa intr-o oala incapatoare
- conservele trebuie sa fie mereu bine acoperite cu apa
- se fierb 2 ore si se lasa la racit acolo in apa
- tin foarte mult
- am deschis o conserva acum o luna si nu am consumat decat putin din ea, iar restul sta bine merci in frigider :)
Pt reteta de azi am incalzit la microunde cateva linguri de dulce de leche, am turnat compozitia intr-o punguta ziploc, am taiat un colt (l-as fi vrut si mai subtire) si am ornat clatitele cum vedeti in foto. Dulceata dulcelui de leche se balanseaza foarte fain cu branza acrisoara.