Prajitura desteapta

.jpg)
Nu ma intreba de unde am reteta, caci ar fi nedrept din partea mea sa indic numai o persoana si sincera sa fiu nu stiu cine de la cine a luat-o. Oricum, multumesc celui/celei care a inventat-o caci maaare minune a facut!
Iti trebuiesc urmatoarele ingrediente:
8 oua proaspete
300 g zahar
250 g margarina (sau unt daca nu folosesti margarina)
225 g faina
1 litru lapte caldut
2 pliculete zahar vanilat
Margarina sau untul (in cazul meu margarina, caci am auzit ca iese mai bine cu margarina)
.jpg)
o topesti la microunde sau la foc mic si o lasi la racit
.jpg)
separi albusurile de galbenusuri
.jpg)
intr-un castron mai mare, pui galbenusurile si peste ele pui zaharul si zaharul vanilat
.jpg)
amesteci bine bine pana se incorporeaza toate si isi dubleaza volumul
.jpg)
torni margarina (sau untul) topit/a si racit/a
.jpg)
amesteci din nou bine de tot pana obtii urmatoarea compozitie
.jpg)
adaugi faina cernuta
.jpg)
si obtii o pasta de genul acesta
.jpg)
apoi torni incet si cu grija laptele caldut amestecand incontinuu
.jpg)
pana obtii o compozitie mai subtire decat cea pentru clatite
.jpg)
albusurile le bati cu un praf de sare
.jpg)
si le incorporezi usor in aluatul de mai sus
.jpg)
obtii o compozitie cam ca o smantana, nu te speria caci asa trebuie sa si fie, o torni in tava unsa cu unt si tapetata cu faina exact asa cum este
.jpg)
o dai la cuptorul incins cam 45-50 de minute, unii zic chiar ca si o ora, cuptorul meu coace foarte repede. Foarte important este ca in timpul coptului sa NU deschizi deloc usa cuptorului! Abia dupa cele 45 de minute poti deschide. Daca pe deasupra arata ca un pandispan si se tine de marginile tavii, atunci e gata, daca nu, o mai lasi un pic la copt. Imediat ce o scoti din cuptor, ea se va lasa un pic, asa si trebuie.
.jpg)
Eiii...si aici incepe partea cea mai urata...asteptatul! Minim 3 ore la rece, dupa cum ziceam. Dar si apoi...maaare fericire! Partea cu taiatul!
.jpg)
Si apoi si mai maaaaare fericire, servitul!
.jpg)
.jpg)
acum ma crezi ca e minunata prajitura, da?
.jpg)
harnica si desteapta, prajitura, evident!
.jpg)
si acum...fugi repede de acolo caci ai casei o sa dea buzna in frigider! :)
.jpg)
.jpg)
oooo ce de straturi a facut prajiturica!
.jpg)
Distractie placuta! :)
Andreea's Chinesefood blog
Comentarii
Punctează această reţetă:
28/07/2013
Amfacuta azi si chiar i-si merita numelmerci pt reteta
am gătit această rețetă
19/09/2014
Tocmai am pus-o in cuptor! La cum arata aluatul...m-as mira sa-mi iese , dar vedem in 45-50min :)