Petitchef

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Ei, da, stiu, e netul plin de prajitura din asta, dar am zis, why not? hai sa o incerc si eu! Si pe bune ca nu-mi pare rau! Eu as numi-o mai degraba Prajitura harnica.Toata lucratura la ea nu dureaza mai mult de 20 de minute (mai dureaza coptul ei vreo 45 de minute, dar nu muncesti, ci doar o pazesti, nici macar nu te obosesti sa deschizi usa cuptorului), are ingrediente de baza ale unei prajituri, nu trebuie sa alergi dupa ele pe nu stiu unde ca sa le gasesti si nici nu e rocket scienceca sa o faci. Desteapta e pentru ca noi o turnam fara mila intr-o tava, iar ea, draguta de ea, face o magie si ne scuteste de munca si migala reusind sa-si construiasca singura un blat micut, fin si delicat, o crema supercremoasa care nu curge, nu se imprastie, nu se taie, nu se arde, si din nou un blat un piiiicut mai groscior decat cel de la baza, si mai pufos si mai fin si mai delicat decat precedentul. Gustul? O bunatate! Da, are un gust aparte de budinca, sau de crema delicioasa cu aroma de copilarie. Ei, dar ce te faci cu rabdarea? Caci iti trebuie maaaare rabdare, vreo 3 ore asa, ca sa nu fiu rea si sa zic 24 de ore, pana o tai si o servesti! Da, dar si dupa ce ai trecut de orele astea critice, fugi cat de repede poti de langa usa frigiderului, caci sigur ai casei dau buzna mai ceva ca turcii la pradat! Nu ma crezi??? Biiineee, incearca tu treaba asta si apoi ai sa-mi dai dreptate!

Nu ma intreba de unde am reteta, caci ar fi nedrept din partea mea sa indic numai o persoana si sincera sa fiu nu stiu cine de la cine a luat-o. Oricum, multumesc celui/celei care a inventat-o caci maaare minune a facut!

Iti trebuiesc urmatoarele ingrediente:

8 oua proaspete

300 g zahar

250 g margarina (sau unt daca nu folosesti margarina)

225 g faina

1 litru lapte caldut

2 pliculete zahar vanilat

Margarina sau untul (in cazul meu margarina, caci am auzit ca iese mai bine cu margarina)


o topesti la microunde sau la foc mic si o lasi la racit

separi albusurile de galbenusuri

intr-un castron mai mare, pui galbenusurile si peste ele pui zaharul si zaharul vanilat

amesteci bine bine pana se incorporeaza toate si isi dubleaza volumul

torni margarina (sau untul) topit/a si racit/a

amesteci din nou bine de tot pana obtii urmatoarea compozitie

adaugi faina cernuta

si obtii o pasta de genul acesta

apoi torni incet si cu grija laptele caldut amestecand incontinuu

pana obtii o compozitie mai subtire decat cea pentru clatite

albusurile le bati cu un praf de sare

si le incorporezi usor in aluatul de mai sus

obtii o compozitie cam ca o smantana, nu te speria caci asa trebuie sa si fie, o torni in tava unsa cu unt si tapetata cu faina exact asa cum este

o dai la cuptorul incins cam 45-50 de minute, unii zic chiar ca si o ora, cuptorul meu coace foarte repede. Foarte important este ca in timpul coptului sa NU deschizi deloc usa cuptorului! Abia dupa cele 45 de minute poti deschide. Daca pe deasupra arata ca un pandispan si se tine de marginile tavii, atunci e gata, daca nu, o mai lasi un pic la copt. Imediat ce o scoti din cuptor, ea se va lasa un pic, asa si trebuie.

Eiii...si aici incepe partea cea mai urata...asteptatul! Minim 3 ore la rece, dupa cum ziceam. Dar si apoi...maaare fericire! Partea cu taiatul!

Si apoi si mai maaaaare fericire, servitul!


acum ma crezi ca e minunata prajitura, da?

harnica si desteapta, prajitura, evident!

si acum...fugi repede de acolo caci ai casei o sa dea buzna in frigider! :)



oooo ce de straturi a facut prajiturica!
Distractie placuta! :)








Comentarii (90):

20/07/2015

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/03/2014

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/11/2013

Akum ma duk sa o fak sper sa iasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/07/2013

Amfacuta azi si chiar i-si merita numelmerci pt reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/07/2013

Süper

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/06/2013

Usoara, delicioasa, dar se termina cam repede!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/09/2014

Tocmai am pus-o in cuptor! La cum arata aluatul...m-as mira sa-mi iese , dar vedem in 45-50min :)

(0) (0) Abuz
20/06/2014

Mmm... e tare buna!

(0) (0) Abuz
18/04/2014

Eu o am deja la copt este deosebit de buna felicitari pt reteta

(0) (0) Abuz
27/02/2014

Este supr buna de accea o fac pe fiecare saptamana

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 9

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează