Panna Cotta (imagine preluata de la lamuccasbronza.blogspot.com)
Panna Cotta este unul din cele mai simple deserturi Italiene. Panna Cotta inseamna intr-o traducere aproximativa, smantana coapta. Desi este un desert simplu este extrem de delicios si va recomand sa il incercati macar o data. Veti fi vrajiti de textura si aromele imbietoare de vanilie.
Avem nevoie de:
[pentru 6 persoane]
1 pachet de gelatina
1/4 cana (60 ml) lapte rece
2 1/4 cani (540 ml) frisca nebatuta
1/2 cana (60 grame) zahar tos
1/2 lingurita esenta de vanilie pura
1.Ungeti 6 forme termorezistente de aproximativ 200 ml fiecare cu unt moale.
2. Puneti gelatina si laptele rece intr-un vas pentru a se dizolva (20 minute).
3.Combinati frisca si zaharul intr-un vas, la foc mic, pentru a dizolva zaharul.
4.Cand frisca e fierbinte luati oala de pe aragaz si apoi adaugati gelatina cu laptele si vanilia. Amestecati bine.
5. Turnati amestecul astfel obtinut in cele 6 forme si dati la frigider intre 2 si 4 ore.
6. Pentru a scoate Panna Cotta din forme asezati-le in apa fierbinte cateva secunde, apoi intoarceti-le pe farfuria pe care doriti sa serviti desertul.
7. Serviti cu sos de capsuni zdrobite si amestecate cu zahar sau cu sos de fructe de padure.
POFTA BUNA!!!
Comentarii:
Am preparat reteta la dublu, merge si cu frisca Hulala, dar nu mai trebuie adaugat zahar, frisca deja e dulce, iar cele doua pliculete de gelatina le-am dizolvat in 230 ml de lapte rece, a iesit nemaipomenita cu dulceata de visine deasupra, multumesc Ptit Chef