-
Home
-
Rețete
-
Mâncare de bame /Bame Yeme?i
Mâncare de bame /Bame Yeme?i
Bamele sunt bune de consumat atunci când sunt tinere, cu p?staia fraged?, pentru c? cele b?trâne devin cleioase atunci când sunt g?tite. Pentru a preveni apari?ia acestui clei putem l?sa bamele acoperite cu un strat de ro?ii cur??ate ?i t?iate în buc??ele m?car 30 de minute, sau putem op?ri bamele în ap? cu o?et sau bor?. INGREDIENTE:½ kg bame tinereo ceap? medietrei ro?ii mari c?rnoasep?trunjelsare ?i piperMOD DE PREPARARE: Se cur??? bamele de codi??, se spal? bine ?i se pun într-un vas, ro?iile sunt cur??ate de coaj? ?i se taie în buc??ele mici dup? care sunt ad?ugate peste bame, se las? a?a cel pu?in 30 de minute. Se cur??? ceapa ?i se taie în buc??ele mici. Într-o cr?ticioar? se pune pu?in ulei ?i se c?le?te ceapa, când aceasta a devenit aurie se adaug? ?i bamele împreun? cu ro?iile. Se c?lesc un pic dup? care se adaug? un pahar mare de ap? ?i se condimenteaz? dup? gust cu sare ?i piper. Dac? dori?i pute?i ad?uga ?i un cartof. Bamele se fierb pân? se înmoaie, când este gata se adaug? p?trunjelul tocat m?runt. Se serve?te cald?, fie simpl?, fie al?turi de carne de pui sau vit?.
Articole conexe
Ultimele articole