Batem oualele spuma, adaugam zahar putin cate putin, apoi laptele. Punem la fiert pe foc mic pana avem o crema groasa ca o ciulama.
Lasam sa se raceasca. Desfacem compotul de ananas si punem la scurs fructele. Intr-un ibric punem zeama de la compot si adaugam pliculetele de gelatina, amestecam si lasam 15 minute.
Intre timp punem pe foc o oala cu apa. Cand au trecut cele 15 minute, punem ibricul in oala cu apa fierbinte si amestecam sa se dizolve bine.
Nu aducem la fierbere gelatina, pentru ca isi pierde calitatile. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp batem frisca cu mixerul si o dam la rece.
In caz ca vreti sa ornati tortul cu frisca, folositi putin mai multa frisca (~ 1000 ml). Daca s-a racit atat ciulamaua cat si gelatina, le vom amesteca impreuna cu frisca, pana la omogenizare. Adaugam si bucatelele de ananas scurse bine de zeama.
Intr-o forma de tort cu pereti detasabili, incepem sa aranjam piscoturile de jur imprejur. Vom pune si un strat in partea de jos. Apoi adaugam crema si dam la rece pana a doua zi. Vom pune folie alimentara deasupra sa nu se usuce crema si sa faca pojghita. In caz ca nu aveti la indemana o forma de tort cu pereti detasabili, folositi o tava pe care o vom tapeta cu foli de plastic, inainte udand peretii tavei cu apa.
Si piscoturile vor fi puse dupa ce punem crema. Pentru ca a doua zi o veti rasturna si trebuie sa avem piscoturile la baza. A doua zi vom scoate peretele detasabil, ornam cu fructe si fulgi de ciocolata.
Comentarii:
Foarte bun
F bine