Tort "diplomat" cu piscoturi

Tort Diplomat cu piscoturi
Felul principal
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

8

0pentru decor:

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Batem oualele spuma, adaugam zahar putin cate putin, apoi laptele. Punem la fiert pe foc mic pana avem o crema groasa ca o ciulama.
  • Lasam sa se raceasca. Desfacem compotul de ananas si punem la scurs fructele. Intr-un ibric punem zeama de la compot si adaugam pliculetele de gelatina, amestecam si lasam 15 minute.
  • Intre timp punem pe foc o oala cu apa. Cand au trecut cele 15 minute, punem ibricul in oala cu apa fierbinte si amestecam sa se dizolve bine.
  • Nu aducem la fierbere gelatina, pentru ca isi pierde calitatile. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp batem frisca cu mixerul si o dam la rece.
  • In caz ca vreti sa ornati tortul cu frisca, folositi putin mai multa frisca (~ 1000 ml). Daca s-a racit atat ciulamaua cat si gelatina, le vom amesteca impreuna cu frisca, pana la omogenizare. Adaugam si bucatelele de ananas scurse bine de zeama.
  • Intr-o forma de tort cu pereti detasabili, incepem sa aranjam piscoturile de jur imprejur. Vom pune si un strat in partea de jos. Apoi adaugam crema si dam la rece pana a doua zi. Vom pune folie alimentara deasupra sa nu se usuce crema si sa faca pojghita. In caz ca nu aveti la indemana o forma de tort cu pereti detasabili, folositi o tava pe care o vom tapeta cu foli de plastic, inainte udand peretii tavei cu apa.
  • Si piscoturile vor fi puse dupa ce punem crema. Pentru ca a doua zi o veti rasturna si trebuie sa avem piscoturile la baza. A doua zi vom scoate peretele detasabil, ornam cu fructe si fulgi de ciocolata.

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Foarte bun

abuz

anonymous

F bine

abuz