Tort "diplomat" cu piscoturi

Ingrediente
8
0pentru decor:
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Batem oualele spuma, adaugam zahar putin cate putin, apoi laptele. Punem la fiert pe foc mic pana avem o crema groasa ca o ciulama.
- Lasam sa se raceasca. Desfacem compotul de ananas si punem la scurs fructele. Intr-un ibric punem zeama de la compot si adaugam pliculetele de gelatina, amestecam si lasam 15 minute.
- Intre timp punem pe foc o oala cu apa. Cand au trecut cele 15 minute, punem ibricul in oala cu apa fierbinte si amestecam sa se dizolve bine.
- Nu aducem la fierbere gelatina, pentru ca isi pierde calitatile. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp batem frisca cu mixerul si o dam la rece.
- In caz ca vreti sa ornati tortul cu frisca, folositi putin mai multa frisca (~ 1000 ml). Daca s-a racit atat ciulamaua cat si gelatina, le vom amesteca impreuna cu frisca, pana la omogenizare. Adaugam si bucatelele de ananas scurse bine de zeama.
- Intr-o forma de tort cu pereti detasabili, incepem sa aranjam piscoturile de jur imprejur. Vom pune si un strat in partea de jos. Apoi adaugam crema si dam la rece pana a doua zi. Vom pune folie alimentara deasupra sa nu se usuce crema si sa faca pojghita. In caz ca nu aveti la indemana o forma de tort cu pereti detasabili, folositi o tava pe care o vom tapeta cu foli de plastic, inainte udand peretii tavei cu apa.
- Si piscoturile vor fi puse dupa ce punem crema. Pentru ca a doua zi o veti rasturna si trebuie sa avem piscoturile la baza. A doua zi vom scoate peretele detasabil, ornam cu fructe si fulgi de ciocolata.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte bun
anonymous
F bine
Punctează această reţetă