Taiteii de orez se pun intrun vas unde turnam apa fiarta si le lasam la inmuiat, atata timp cat preparam supa. Curatam crevetii si scoatem vinisoara neagra de pe spatele lor. Se spala bine si se scurg de apa.
Punem 1 litru de apa la fiert. Cand a dat in clocot, micsoram flacara aragazului pe foc mic si punem in apa fiarta ghimbirul, lemongrassul, usturoiul, pasta de Tom Yum, sucul de limeta, sosul de peste, rosiile si ardeiul iute. Lasam la fiert la foc mic circa 4-5 minute.
Dupa ce trece perioada de fierbere, ar fi bine sa strecuram aceasta supa. Astfel ea ramane limpede, fara ingredientele care au fost puse la fiert. Adaugam in supa astfel obtinuta , laptele de cocos si crevetii. Fierbem 2-3 minute pana crevetii devin rozalii . Imediat dupa asta punem la fiert cubuletele de surimi si ciupercile taiate. Se mai lasa astfel circa 1 minut.
Gustati din supa si daca vreti sa mai schimbati gustul in functie de dorintele dvs. gustative, adaugati ori ardei iute, ori zahar, ori suc de limeta. Se pun acum in supa, taiteii de orez pregatiti anterior si ceapa verde ca ornament.
Sfaturi: Daca, faceti o cantitate mai mare de supa in asa fel incat sa o serviti si a doua zi, va sfatuiesc sa nu faceti supa din start cu taitei. Puneti taiteii la incalzit si inmuiat in apa fiarta. Apoi in supa cu putin timp inainte sa o serviti.
Procedeul este valabil si pentru creveti, pentru ca acestia prin reincalzire se intaresc si isi pierd din senzatia de moale si savoare. Mai bine puneti supa la incalzit si adaugati crevetii pentru 2 minute pana se fac rozalii.
Daca lasati supa cu taiteii in ea peste noapte, s-ar putea sa va treziti a doua zi cu acesti taitei foarte umflati si foarte moi, modificandu-i gustul si aspectul.
Comentarii:
Va lipsesc ceva ingrediente esentiale asa ca rezultatul nu poate fi decat o imitatie de Tom Yum Goong.
Rezerve la laptele de cocos