Pt inceput,punem pipotele sa fiarba in apa cu sare pt aprox.40-45 min.Se spumeaza de 2-3 ori sau cat este nevoie.
Intre timp,ne ocupam de legume.Ceapa se taie potrivit,sau in functie de gustul fiecaruia,mai mare,mai mica morcovul se da pe razatoarea mica,ardeiul se taie marunt,iar usturoiul se piseaza.Rosiile,se decojesc si se taie marunt.
Dupa ce pipotele sunt aproape fierte le scoatem din apa,dar o pastram pt ca vom avea nevoie de ea la sos.
Intr-o alta cratita,incingem 1-2 linguri de ulei,calim putin ceapa,apoi morcovul,ardeii si la sfarsit pipotele.Le tinem la foc mic,cca 3-5min amestecand incontinuu.Apoi stingem sosul cu rosiile taiate marunt.Le mai lasam putin pe foc,si incepem sa turnam din supa in care au fiert pipotele.
Lasam totul sa fiarba bine,atat legumele cat si carnea.Cand aceste sunt bine fierte se adauga usturoiul maruntit si patrujnelul tocat marunt,se condimenteaza cu sare si piper,se mai lasa sa dea un clocot si...gata!Se poate servi cu mamaligutza,sau simplu cu paine.
Comentarii:
Foarte buna reteta!nu e complicata si foarte gustoasa!
Delicioasa
Foarte buna
...
Delicios
Super voi incerca chiar in aceasta seara
Este delicioasa
A fost cel mai rau meniu care lam gustat :((:((:((:(:(