Curatam rosiile. Eu nu le-am mai oparit sa le curat si de coaja ci le-am scos doar miezul apoi le-am taiat cubulete.
In putin ulei de masline (foarte putin caci bacon-ul are deja grasime) calim baconul pana devine rumen. Adaugam usturoiul peste bacon, calim putin pana aproape se rumeneste si el. Peste toate adaugam ardeiul iute si rosiile. Eu am adaugat si foarte putin suc de rosii sa ajut putin sosul sa fiarba mai bine.
L-am lasat la fiert pentru 10-15 minute pana scade putin. Se potriveste de sare si piper.
Cat timp sosul scade fierbem pastele in apa cu sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se adauga la sosul din tigaie. Le mai tinem pe foc 1-2 minute sa se combine aromele apoi adaugam frunzulitele de busuioc taiate marunt.
Ba da destept/desteapta esti tu!.. fiecare gateste pe gustul lui sau nu ai inteles pana acum? Cred ca ai si un doctorat in scos pilita rosiilor si rumenitul perfect al baconului. ESTI PRAF! acum tre` sa gateasca toata lumea ce si cum ti-o placea tie!
Eu nu stiu de unde ati invatat sa gatiti...pielita rosiilor se scoate INTOTDEAUNA cand ele se prepara la foc..baconul..nu se face crispy in ulei, NICIODATA usturoiul nu se rumeneste...si nu mai am nervi sa va citesc.
Comentarii (11):
Si parmesanul unde-i?
Atentie la usturoiul rumenit! in rest... reteta de gospodina si nu de bucatar.
Bun...
Sunteti varza , adica nici macar... nu-i mai lasati sa posteze toate r........e de retete inventate !
O imitatie de amatriciana merge si fara busuioc.
Ușor de preparat si presupun foarte gustos
Ba da destept/desteapta esti tu!.. fiecare gateste pe gustul lui sau nu ai inteles pana acum? Cred ca ai si un doctorat in scos pilita rosiilor si rumenitul perfect al baconului. ESTI PRAF! acum tre` sa gateasca toata lumea ce si cum ti-o placea tie!
Eu nu stiu de unde ati invatat sa gatiti...pielita rosiilor se scoate INTOTDEAUNA cand ele se prepara la foc..baconul..nu se face crispy in ulei, NICIODATA usturoiul nu se rumeneste...si nu mai am nervi sa va citesc.
Exclent !
Eu ador pastele de orice fel