In apa calduta amestecam drojdia, zaharul si sarea.Apoi punem si faina in ploaie, si framantam un aluat elastic si usor de modelat.Se lasa la crescut timp de 30 de minute intr-un loc ferit de curent. pus intr-un lighean tapetat cu faina, asa arata dupa 30 minute.
Se rupe cate o bucatica din aluat si se intinde o foaie cat de subtire se poate.Lipiile se coc in tava de teflon fara ulei sau grasime.
Se fac foarte repede asa ca fiti cu ochii pe ele. Nu au iesit ele perfect rotunde, data viitoare o sa am grija sa iasa mult mai bine.
Carnea taiata bucatele se prajeste in 2 linguri de ulei, si se condimenteaza dupa gust. Cartofi se prajesc in ulei incins.Peste lipie se pun cartofi scursi bine de ulei, se adauga carnea.Apoi se pun castraveti murati dupa gust.
Se pune salata de varza cu ceapa (sau fara). Si la sfarsit se pune ketchup si maioneza dupa preferinta, se mai adauga sare, piper daca vreti mai condimentat.Se ruleaza si se inveleste in folie de aluminiu.
Comentarii (11):
FOARTE GUSTOS
SUPER!!
Cel mai gustos shaorma
Acum vreau sa fac si eu, dar nu am inteles cum se coc lipiile: pe aragaz sau in cuptor?
Ok
Super fain
Super
Arata foarte bine
Arata bine,am sa o prepar la cina.
Nu imi place aceasta shaorma