scobitorifaina de griu
pentru umplutura:
o jumatate pahar lapteo felie de piine 2 felii de prosciutto cotto o lingura busuioc macinat2 linguri de parmezansare piper macinatbrinza philadelphia 1-2 linguri ulei de maslineunt cit o nucajumatate pahar de vin marsala (vin rosu sec)Pregatim intii umplutura pentru carne. Punem piinea bucatele la inmuiat cu laptele, dupa care scurgem bine piinea de lapte si bagam in robotul de bucatarie: piinea, busuiocul, prosciutto, parmezanul, un picut de piper macinat si un pic de sare.
Macinam totul in modul de a obtine o compozitie omogena, dupa care adaugam brinza philadelphia cam trei sferturi de cubulet.
Umplem portofelele cu o compozitia obtinuta, fara insa a exagera, altfel riscam sa iasa umplutura din portofel
dupa care prindem carnea cu 3-4 scobitori
dam carnea usurel prin faina, nu exageram sa infainam si punem portofelele in tigaia de prajit, unde am incalzit uleiul si untul.
prajim la foc mijlociu intorcind pe ambele parti, iar cind sint bine rumenite, turnam vinul peste carne si tot la foc mijlociu, intoarcem pe ambele parti, pina se evapora alcoolul si carnea are o frumoasa culoare.
Recomand sa le taiati aproape reci, chiar reci as spune, pentru ca crema ramine molcuta.
Se servesc cu cartofi la cuptor sau salata de rosii. Pofta buna !
Comentarii:
Savuros,cred ca ar merge f bine la gril