A facut aceasta reteta atat in varianta normala , cat si in variantele dietetice cu cartofi fierti sau piure. Personal imi plac toate trei, dar cea cu cartofii prajiti este putin mai gustoasa, dar si mai greu de digerat .
Cum procedam : se curata cartofii si se taie rondele. Se incinge uleiul si ii punem putin la rumenit, cat sa devina sticlosi. Se scot intr-un vas acoperit cu servetele ca sa absoarba excesul de ulei.
Intre timp se pune la calit ceapa tocata marunt. Cand devine sticloasa se adauga carnea si se lasa sa fiarba in sucul propriu pana cand scade sosul format. Astfel carnea nu va mai lasa apa in cuptor si musacaua se leaga mai bine.
Dupa ce s-a racit carnea, adaugam doua oua, verdeata tocata marunt, pasta de tomate, sarea si piperul si se amesteca bine.
Intr-un vas termorezistent asezam un strat de cartofi, un strat de carne , cartofi, carne si se termina cu un strat de cartofi. Mie imi place si acoperita cu dovlecel, asa ca puteti completa cu un dovlecel taiat rondele in loc de cartofi.
Se bate bine oul si se toarna peste ultimul strat de cartofi. Optional se poate presara si cascaval ras. Se baga la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.
Este super buna cu felii de vinete ,tot asa un pic calite in ulei .......incercati si sigur nu veti regreta,,este '""SUPER BUNA"""" Nu am incercat cu dovlecel dar, pentru mine este sigur mai buna decit cu cartofi. Pofta buna!!
Comentarii (12):
Aceasta este una dintre mâncărurile copilăriei mele. O făcea bunica foarte des și eu o mâncăm cu poftă:)
Este super buna cu felii de vinete ,tot asa un pic calite in ulei .......incercati si sigur nu veti regreta,,este '""SUPER BUNA"""" Nu am incercat cu dovlecel dar, pentru mine este sigur mai buna decit cu cartofi.
Pofta buna!!
A iesit fff buna
Excelenta
Super.....
Cea mai buna reteta de musaca
Mmmmmmmm
Draga mea ! dar ce poftă ne e................
Beleaaa sunt un tanar care a ancercat reteta si este foarte bunaaa:)
Cu dovlecei este foarte gustoasa...
punctaj maxim, arata excelent