1. Spalam bine lamelele de calamar in apa rece, apoi , daca este nevoie le taiem in fasii mai mici;
2. Lasam calamarul la scurs si pregatim aluatul pentru pane, dintr-un pahar de bere, un ou si un pahar de faina, la care adaugam pentru un gust mai bun si putin sos de soia si pasta de ardei iute. Daca punem sosul de soia nu mai este nevoie sa adaugam sare, deoarece acesta e destul de sarat.
.3. Aluatul pentru panetat trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite ceva mai gros si, totodata sa fie aerat ( de la bere), de aceea aceasta se incorporeaza catre final.
4. Punem uleiul la incins, iar intre timp, trecem lamelele de calamar prin faina ( trebuie sa fie bine acoperite) , apoi prin aluatul cu bere; le punem la prajit in momentul in care uleiul este bine incins si le lasam asa pana se rumenesc frumos ( la foc mediu- caci in caz contrar riscam sa ne trezim ca vor fi crude ).
5 .Procedam asa pana terminam toata cantitatea de calamar; lamelele prajite se scot la scurs pe prosoape de hartie, apoi se pun pe o farfurie alaturi cu bucati de lamaie - pentru asezonare sau chiar cu un sos de usturoi.
Comentarii (11):
Cred ca este foarte buna
Bune !
Ff bun..
Multumesc!Am sa fac,dar cu sos de vin.
Pare f.buna
Abia astept so fac arata excelent
Excelenta. O sa incerc fara ou, insa - este post. Cred ca o sa ma descurc totusi
Delicios
Da, mi-a iesit de minune. multumesc
Da este o reteta mult mai buna