Petitchef

LAMELE DE CALAMARI PANE

Felul principal
2 porții
15 min
20 min
Ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • 1. Spalam bine lamelele de calamar in apa rece, apoi , daca este nevoie le taiem in fasii mai mici;

    2. Lasam calamarul la scurs si pregatim aluatul pentru pane, dintr-un pahar de bere, un ou si un pahar de faina, la care adaugam pentru un gust mai bun si putin sos de soia si pasta de ardei iute. Daca punem sosul de soia nu mai este nevoie sa adaugam sare, deoarece acesta e destul de sarat.

    .3. Aluatul pentru panetat trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite ceva mai gros si, totodata sa fie aerat ( de la bere), de aceea aceasta se incorporeaza catre final.

    4. Punem uleiul la incins, iar intre timp, trecem lamelele de calamar prin faina ( trebuie sa fie bine acoperite) , apoi prin aluatul cu bere; le punem la prajit in momentul in care uleiul este bine incins si le lasam asa pana se rumenesc frumos ( la foc mediu- caci in caz contrar riscam sa ne trezim ca vor fi crude ).

    5 .Procedam asa pana terminam toata cantitatea de calamar; lamelele prajite se scot la scurs pe prosoape de hartie, apoi se pun pe o farfurie alaturi cu bucati de lamaie - pentru asezonare sau chiar cu un sos de usturoi.

    pofta buna!

Rețete inrudite

YouTube

Camembert pané


Poze

LAMELE DE CALAMARI PANE
LAMELE DE CALAMARI PANE - poza 2
LAMELE DE CALAMARI PANE - poza 3

Întrebări:




Comentarii (11):

15/02/2014

Cred ca este foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2013

Bune !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/11/2013

Ff bun..

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
atena_p2014
atena_p2014, 03/04/2017

Multumesc!Am sa fac,dar cu sos de vin.

(0) (0) Abuz
10/03/2015

Pare f.buna

(0) (0) Abuz
10/03/2015

Abia astept so fac arata excelent

(0) (0) Abuz
27/03/2014

Excelenta. O sa incerc fara ou, insa - este post. Cred ca o sa ma descurc totusi

(0) (0) Abuz
18/03/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
08/11/2013

Da, mi-a iesit de minune. multumesc

(0) (0) Abuz
29/05/2012

Da este o reteta mult mai buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Camembert pané
Camembert pané
2 porții
21 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Babybels pane în friteuza cu aer
Babybels pane în friteuza cu aer
10 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui pane cu alune
Pui pane cu alune
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Legume si creveti la wok
Legume si creveti la wok
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează