Spalati orezul in cateva ape. Puneti uleiul la foc mic intr-o oala de 2 litri. Cand uleiul e suficient de incalzit puneti semintele de chimen sa pocneasca. Apoi rasturnati orezul si amestecati bine, asa incat toate boabele sa fie imbracate in uleiul cu aroma de chimen. Acest proces ajuta si la obtinerea unui orez pufos in care boabele nu se lipesc unele de altele.
Turnati apa, puneti sare si dati focul la mediu. Mai amestecati o data sau de doua ori pana ce orezul incepe sa fiarba ca sa va asigurati ca nu s-au prins boabe de fundul oalei. Dupa ce incepe sa clocoteasca, dati focul la mic si acoperiti cu un capac. Nu mai umblati deloc la el timp de 15 minute. Doar verificati dupa 10 minute daca are destula apa.
Cand orezul s-a fiert, presarati patrunjelul tocat, amestecati si inchideti focul. Lasati sa mai stea acoperit inca 10 minute.
Comentariu: Puteti adauga la reteta un morcov mic, dat pe razatoare, daca doriti (ca in imagine). Puneti-l in ulei imediat dupa ce semintele de chimen au pocnit. Amestecati si tineti pe foc pret de 2 minute si abia apoi turnati orezul. S-ar putea ca in acest caz sa mai fie nevoie de putina apa in plus.
Comentarii:
Interesant