Pentru a avea o textura fina de tot,am curatat jalapenos cu curatatorul cu dinti. Cel special pentru curatat pielite.Cu cel fara dinti de curatat cartofi,nu merge.
A taiat ardeii în jumatate si i-am curatat de seminte si pielitele din interior.
Brînza am amestecat-o cu un galbenus si putina sare,pîna am obtinut o crema fina. Cu aceasta crema am umplut jumatatile de jalapenos,folosind o lingurita mica.
A dat ardeii umpluti prin oul batut. I-a tavalit usor prin pesmet.
Apoi i-a asezat pe o tava cu hîrtie de copt si i-am dat în cuptorul neîncalzit,fixat la 200°C.
A uitat sa-l preincalzesc,si voi ramîne la metoda asta,pentru ca au iesit foarte bine.
I-a lasat la copt pîna s-au rumenit usor deasupra.A fost suficient. Cei pe care-i cumparam,aveau un dip rosiatic cumva translucid cu gust de ardei, care nu îmi placea deloc.Pentru ca vroiam sa îi înmoi si eu în ceva,cît s-au copt ardeiutii mei,a inventat un sosulet rece,care a mai iesit si tare bun.
Initial nu vroiam sa folosesc si pasta de rosii,dar îi lipsea sosului din"dulceata", asa ca a pus o lingura,si asa a iesit perfect/adica pe gustul nostru.
A înmuiat pistilele de safran în lapte fierbinte(la MO),a strecurat laptele, apoi a facut sosul rapid,amestecînd bine toate ingredientele ,pîna s-au omogenizat.