Se practica 3-4 despicaturi oblice pe fiecare parte a fiecarui peste. Se ung pestii cu ulei de masline si se asezoneaza din belsug cu sare si piper. Se amesteca semintele de fenicul cu cele de anason si apoi se presara in cavitatile pestilor si in despicaturi. Se pun pestii deoparte.
Se incinge grill-ul cuptorului. Se asaza feliile de fenicul pe o tava de copt si se ung cu ulei. Se sareaza si se pipereaza. Se coc sub grill timp de 3-4 minute, apoi se intorc, se ung cu uleiul lasat in tava, se sareaza si se pipereaza. Se coc alte 3-4 minute, sau pana ce se fac fragede si se rumenesc putin. Se transfera pe farfurii individuale incalzite.
Se pun pestii sub grill la circa 10-13 cm distanta de sursa termica si se coc 8-10 minute pe fiecare parte, ungandu-i ocazional cu ulei.
Se transfera pestii pe farfuriile individuale, peste feliile de fenicul. Se orneaza cu fire proaspete de fenicul. Se incinge coniacul intr-o craticioara mica, se flambeaza si se toarna, arzand, peste dorade. Se servesc pestii imediat.