Cum să fierbi tare un ou?

votează acum
Felul principal
1 porții
Foarte ușor
15 min
73 Kcal

Cel mai simplu mod de a găti un ou este să îl fierbi. Ideal pentru a-l mânca cu o salată sau pentru un picnic. Nu uitați să pregătiți și o maioneză care să o însoțească.

Ingrediente

1
Cost estimat: 0.2 (0.2€/porție)

Materiale

  • oală mică sau ibric

Preparare

Preparare5 min
Gătire10 min
  • Se pune oul într-o oală sau ibric și se acoperă cu apă rece.
  • Aduceți apa la fiert și fierbeți timp de 10 minute.
  • Scoateți oul și lăsați-l să se răcească înainte de a-i scoate coaja (îl puteți pune într-un vas cu apă rece).

Observații

Cât durează să fierbi tare un ou?

Timpul de gătire pentru un ou fiert tare este de 10 minute în apă clocotită.

De ce să punem ouăle la fiert în apă rece?

Riscul de a scufunda ouăle în apă clocotită este să le spargem din cauza șocului termic.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 73Kcal
  • Carbo: 0.4g
  • Grăsimi: 5.2g
  • Grăsimi sat.: 1.4g
  • Proteine: 6.2g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 0.3g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 2
Informații nutriționale pentru 1 porție (550g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: