Cum să fierbi tare un ou?
votează acum
Cel mai simplu mod de a găti un ou este să îl fierbi. Ideal pentru a-l mânca cu o salată sau pentru un picnic. Nu uitați să pregătiți și o maioneză care să o însoțească.
Ingrediente
1
Cost estimat: 0.2Euros€ (0.2€/porție)
Materiale
- oală mică sau ibric
Preparare
Preparare5 min
Gătire10 min
- Se pune oul într-o oală sau ibric și se acoperă cu apă rece.
- Aduceți apa la fiert și fierbeți timp de 10 minute.
- Scoateți oul și lăsați-l să se răcească înainte de a-i scoate coaja (îl puteți pune într-un vas cu apă rece).
Observații
Cât durează să fierbi tare un ou?
Timpul de gătire pentru un ou fiert tare este de 10 minute în apă clocotită.
De ce să punem ouăle la fiert în apă rece?
Riscul de a scufunda ouăle în apă clocotită este să le spargem din cauza șocului termic.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 73Kcal
- Carbo: 0.4g
- Grăsimi: 5.2g
- Grăsimi sat.: 1.4g
- Proteine: 6.2g
- Fibre: 0g
- Zahăr: 0.3g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 2
Informații nutriționale pentru 1 porție (550g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!