Cum gătești macrou? încearcă această rețetă glazurată cu sos de soia și miere!

Felul principal
Foarte ușor
1 h 20 m

După ce ați învățat cum să gătiți macrou în cuptor, trebuie neapărat să încercați această rețetă de macrou în sos de soia! Acest pește adesea subestimat este de fapt foarte gustos, mai ales gătit în acest fel: un glazurat cu arome asiatice de neratat, pentru un amestec dulce și sărat. Tot ce trebuie să faci este să îl servești cu orez alb (în acest caz, am ales orezul pentru sushi), puțină ceapă verde tocată deasupra și ai obținut un preparat echilibrat și delicios!

Ingrediente

1

Decor:

Garnitură:

Materiale

  • 1 cratiță mică
  • 1 tigaie
  • 1 cutie etanșă
  • 1 tocător
  • 1 cuțit
  • 1 pensulă

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare1 oră
Gătire10 min
  • Cum gătești macrou? Încearcă această rețetă glazurată cu sos de soia și miere! - Preparare etapa 1Îndepărtați oasele din macrou: îndepărtați partea exterioară care conține oasele, apoi tăiați fileul în două pe lungime și îndepărtați partea centrală care conține oasele.
    Verificați dacă nu au mai rămas oase.
  • Cum gătești macrou? Încearcă această rețetă glazurată cu sos de soia și miere! - Preparare etapa 2Se prepară sosul:
    Se toarnă sosul de soia, mirinul, uleiul de susan prăjit și mierea într-o cratiță. Se amestecă bine.
  • Cum gătești macrou? Încearcă această rețetă glazurată cu sos de soia și miere! - Preparare etapa 3Când totul fierbe, se amestecă până se obține o textură siropoasă.
  • Cum gătești macrou? Încearcă această rețetă glazurată cu sos de soia și miere! - Preparare etapa 4Se pun bucățile de macrou într-o cutie etanșă. Se ung bucățile de macrou cu sos, se închide cutia și se dă la frigider pentru 30 de minute până la 1 oră.
  • Cum gătești macrou? Încearcă această rețetă glazurată cu sos de soia și miere! - Preparare etapa 5Se pun bucățile de macrou într-o tigaie încinsă și se prăjesc timp de 1-2 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea bucăților și de căldura tigăii.
  • Cum gătești macrou? Încearcă această rețetă glazurată cu sos de soia și miere! - Preparare etapa 6Se așază bucățile peste orezul gătit, pe o farfurie. Se presară cu ceapă verde tăiată mărunt și semințe de susan aurii. Puteți adăuga și sriracha dacă vă place picant!

Punctează această reţetă

Observații

Cum se prăjește macrou la tigaie?

Cel mai bun mod este să rumenești macroul timp de câteva minute pe fiecare parte într-o tigaie încinsă. Timpul de gătire este destul de scurt, dar va depinde de grosimea bucăților.

Când ar trebui să îndepărtez oasele?

Le puteți îndepărta înainte sau după gătire. Aici le-am îndepărtat înainte de gătire. Pentru a face acest lucru, am îndepărtat partea care conține oasele din lateral și partea centrală a fileului. Asigurați-vă că nu ați omis niciun os înainte de a începe marinarea!
După gătire, acestea vor fi mai ușor de îndepărtat, dar va trebui să urmați pașii menționați mai sus.

Ce să servești cu macrou?

Puteți servi cu dovlecei sotați, orez (în acest caz orez sushi) sau chiar cartofi.

Cum se păstrează macroul gătit?

Se pune într-o cutie etanșă în frigider pentru maximum 1 zi.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: