Creveti cu sos de capere si vin

Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Se spala creveti si se dau in clocot 5-10 min. Intr-o tigaie se topeste jumatate din cantitatea de unt si se adauga crevetii scursi bine de apa. Se prepara astfel pana incep sa se rumeneasca.
- Intr-un castron sau sosiera se pun caperele tocate fin, la fel si ardeiul iute, usturoiul pisat, sare, piper, restul de unt topit, vinul si 50 ml apa. Eu deobicei ii servesc pe rondele de bagheta prajite! Asta e tot! Pofta buna!
- Sosul este absolut delicios si poate fi asociat si cu alte fructe de mare trase la tigaie, nu cred ca l-as recomanda la varianta pane, poate doar renuntand la unt! merge foarte bine si cu salau fript si in general cu variantele de peste alb, slab si fript la tigaie fara grasime, doar asezonat cu sare si piper !
- Varianta cu salau/pangasius e la fel de simpla : fileul de salau/pangasius se spala , se aseaza in tigaia de teflon si se frige fara grasime cate 5-10 min dupa preferinte si in functie de grosime, pe ambele parti. Se monteaza pe un pat de salata verde si rosii cherry taiate sferturi si se "scalda" cu sosul de mai sus! Delicios!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Este tentanta si creeaza pofte
anonymous
Eu folosesc aceleasi ingrediente . dar le prepar altfel nu le pun toate intrun castron si gata
anonymous
Bun bun bun
Punctează această reţetă