Creveti cu sos de capere si vin

Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Creveți gătiți în air fryer, o rețetă simplă și gustoasă
-
Creveti flambati
-
Creveti crocanti in foaie de placinta
-
Panini cu ton, sos de rosii si capere
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Se spala creveti si se dau in clocot 5-10 min. Intr-o tigaie se topeste jumatate din cantitatea de unt si se adauga crevetii scursi bine de apa. Se prepara astfel pana incep sa se rumeneasca.
- Intr-un castron sau sosiera se pun caperele tocate fin, la fel si ardeiul iute, usturoiul pisat, sare, piper, restul de unt topit, vinul si 50 ml apa. Eu deobicei ii servesc pe rondele de bagheta prajite! Asta e tot! Pofta buna!
- Sosul este absolut delicios si poate fi asociat si cu alte fructe de mare trase la tigaie, nu cred ca l-as recomanda la varianta pane, poate doar renuntand la unt! merge foarte bine si cu salau fript si in general cu variantele de peste alb, slab si fript la tigaie fara grasime, doar asezonat cu sare si piper !
- Varianta cu salau/pangasius e la fel de simpla : fileul de salau/pangasius se spala , se aseaza in tigaia de teflon si se frige fara grasime cate 5-10 min dupa preferinte si in functie de grosime, pe ambele parti. Se monteaza pe un pat de salata verde si rosii cherry taiate sferturi si se "scalda" cu sosul de mai sus! Delicios!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: