Nu gatesc in mod obisnuit carne de oaie, de aceea am facut intr-o zi o mica plimbare pana la o macelarie arabeasca unde se gasesc in mod constant preparate de oaie si condimente mai putin folosite la noi.
Daca tot ma aventuram sa iau oaie, atunci m-am gandit sa o fac de tot de oaie si sa gatesc ceva cu adevarat nou.Condimentul l-am cumparat gata preparat, dar se poate face si in casa amestecand 2 linguri piper negru, 2 linguri boia dulce, 1 lingura coriandru, 2 linguri chimen, 1 lingura cuisoare, 1 lingura nucsoara, 1 lingura scortisoara si jumatate de lingura cardamon toate macinate.
Cantitatea rezultata este totusi cam mare, noi nu consumam in mod constant acest condiment asa ca am preferat sa cumpar o cantitate mai mica. S-ar putea sa va surprinda mirosul puternic de scortisoara si cuisoare, dar nu va ingrijorati : carnea nu va avea gust de prajituri.
A asezonat carnea cu sare si cele 7 piperuri si am lasat-o la rece circa o ora. Nu stiu daca e musai sau nu, a amanat gatitul deoarece sotul meu a intarziat putin mai mult la servici.
A pus carnea pe gratar si a rumenit-o frumos pe ambele parti. Avand putin os m-a asigurat ca s-a patruns bine.A servit-o alaturi de orez cu curry... rectific: sotul meu a servit, eu doar am gustat.
Comentarii:
O singura remarca, in reteta de Baharat nu este vorba de chimen ci chimion, e diferenta mare de aroma si gust.