Puteti taia cartofii conform preferintelor dumneavoastra, noi am optat pentru bucati mai mari, pe care le-am pus apoi intr-o tava. Peste cartofi am turnat 150 ml de apa,cei doi catei de usturoi pisati, precum si 2 linguri de ulei de masline.
Deasupra am pus rosia taiata in bucati mai mici, sarea,piperul si, bineinteles, rozmarinul. Cel mai aromat iese daca folositi crengute verzi de rozmarin, dar daca nu gasiti, puteti folosi si frunze uscate sau rozmarin macinat. Tava se da la cuptor la foc mediu timp de 40-45 de minute.
Acesta nu este insa singurul mod in care puteti pregati cartofii cu rozmarin la cuptor. Alte retete nu adauga deloc apa, ci mai mult ulei , altele presupun fierberea lor in prealabil, pentru a reduce timpul in care vor sta la cuptor, iar altele presupun ca in primele 30 de minute de stat la cuptor sa acoperiti tava cu folie de aluminiu, pentru patrunderea cartofilor si in ultimele 10 minute sa indepartati folia de aluminiu pentru ca acestia sa se rumeneasca.
Noi nu recomandam insa varianta cu folia de aluminiu, pentru ca s-a dovedit ca expunerea alimentelor la contactul cu aluminiu la temperaturi ridicate este toxica.
Cartofii cu rozmarin la cuptor se pot servi ca fel principal sau ca garnitura, adaugand un plus de savoare diferitelor fripturi.