1.spalam bine de tot cartofii ( cu un buretel de sarma) apoi ii lasam la uscat; intr-o tava incapatoare aruncam asa in gluma cartofii curati , ii stropim cu vreo 2-3 linguri de ulei de masline, presaram niste sare grunjoasa peste si ii dam apoi la cuptor cca 40-50 minute! simplu de tot, nu? 2. Intre timp pregatim si sosul de iaurt astfel: tocam ceapa marunt , mararul si le punem intr-un bol incapator peste 1-2 borcanele de iaurt cremos, apoi adaugam si zeama de o lamaie, amestecam totul bine pana la omogenizare , iar la final, potrivim de sare si piper! p.s: pentru o aroma si mai intensa putem adauga si 2 catei de usturoi ( eu asa am facut he he) ! Sosul astfel obtinut se da la frigider cca jumate de ora- cat timp cartofii sunt la copt- astfel incat sa se imbine aromele! 3. Cartofiorii fierbinti se servesc cu sos rece de iaurt!
Comentarii (74):
Am gătit rețetă. Cartofii în măsura așteptărilor, dar sosul, a fost pur și simplu genial
Super
La pamant
Imi aduc aminte cum mama ne cocea cartofi asa in ler ,caci asa se spunea la cupftor ,sint foarte deliciosi.
Usturoiul trebuie pisat,nu?
Buuuun!!!!!!!!!!!!
O reteta simpla si delicioasa
Voi incerca aceasta reteta
Deliciosi,combinatie f.buna!!
In loc de sos eu prefer zeama de varza