Cartofi copti cu sos de iaurt
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire45 min
- 1.spalam bine de tot cartofii ( cu un buretel de sarma) apoi ii lasam la uscat; intr-o tava incapatoare aruncam asa in gluma cartofii curati , ii stropim cu vreo 2-3 linguri de ulei de masline, presaram niste sare grunjoasa peste si ii dam apoi la cuptor cca 40-50 minute! simplu de tot, nu?
2. Intre timp pregatim si sosul de iaurt astfel: tocam ceapa marunt , mararul si le punem intr-un bol incapator peste 1-2 borcanele de iaurt cremos, apoi adaugam si zeama de o lamaie, amestecam totul bine pana la omogenizare , iar la final, potrivim de sare si piper! p.s: pentru o aroma si mai intensa putem adauga si 2 catei de usturoi ( eu asa am facut he he) ! Sosul astfel obtinut se da la frigider cca jumate de ora- cat timp cartofii sunt la copt- astfel incat sa se imbine aromele!
3. Cartofiorii fierbinti se servesc cu sos rece de iaurt!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Radu,
21/10/2019
Am gătit rețetă. Cartofii în măsura așteptărilor, dar sosul, a fost pur și simplu genial
am gătit această rețetă

maricica_b2013,
26/01/2014
Imi aduc aminte cum mama ne cocea cartofi asa in ler ,caci asa se spunea la cupftor ,sint foarte deliciosi.
am gătit această rețetă
A

T