Bilute in sos de rosii / balletjes in tomatensaus

Reteta traditionala in Flandria ( zona flamanda a Belgiei )
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Bărcuțe în stil pizza, umplute cu sos de roșii, șuncă și mozzarella
-
Chiftelute vegetariene de seitan in sos de rosii
-
Sos de roșii super ușor: rețeta anti-risipa pentru roșiile tale deteriorate
-
Panini cu ton, sos de rosii si capere
Preparare
Preparare20 min
Gătire40 min
- Puneti apa la fiert intr o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui.
Intre timp amestecati bine carnea cu cimbrul, rozmarinul, putin piper si oul. Cu ajutorul palmelor faceti bilute mici din carne si le adaugati in supa care fierbe. Nu este necesar sa le inghesuiti pe toate odata, le puneti pe rand.
Le lasati la fiert 5-10 minute si intre timp puneti intr-o cratita putin unt / ulei si caliti ceapa pana devine sticloasa apoi adaugati sucul de rosii.Cand au fiert bilutele si plutesc in apa le scoateti si le adaugati peste sucul de rosii.
Adaugati pasta de tomate, 1 cana de apa si frunzele de dafin si lasati sa fiarba la foc mediu-mic timp de 30 de minute.
Serviti cu garnitura de cartofi prajiti, salata si maioneza.
Pofta Buna !
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

12/07/2013
SUBSCRIU LA : „ arată ca o rețetă de nepriceput, care nu a auzit de româneștile perișoare cu sos, la cuptor, care sunt delicioase, dacă știi micile secrete ale rețetei.” Gabriel
