Preparare: mai intai pregatim ardeii. Ii taiem pe lungime, le scoatem cotoarele, semintele si ii lasam deoparte pana pregatim compozitia cu care ii umplem.
Tocam ceapa marunt.Vinetele le decojim "pijama", ca in imagine.Si le taiem cubulete potrivite.
Pregatim umplutura: in 3 linguri ulei de masline inabusim ceapa, cand devine transparenta adaugam vinetele cubulete.
Acoperim cratita cu un capac si lasam asa la foc mic pana se inabuse si vinetele si devin moi. Luam capacul, si lasam sa se evapore tot lichidul pe care l-a lasat vinetele.
Cand sunt facute vinetele, luam vasul de pe foc. Adaugam sare, piper, un ou, 2 felii de paine inmuiate in apa si bine scurse si patrunjel tocat.
Cu aceasta compozitie umplem ardeii.Ii asezam in vas si pe fiecare ardei adaugam cateo felie de rosie. Dam la cuptor pana se inmoaie ardeii.
Comentarii:
Dam la cuptor... La cate grade? Cat timp? Tapetam cu ceva tava? Ce Dumnezeu tot dati retete incomplete??
Ceapa nu devine niciodata transparenta, ci translucida! Cred ca sesizezi diferenta.
Tare
As pune si dovlecel alaturi de vinete
Super