Iaurtul l-a amestecat cu zaharul pudra si am frecat pana s-a topit zaharul,a pus frisca batuta nu foarte tare si am amestecat , a adaugat visine ,nu le-a cantarit dar a pus jumatete dintr-un borcan mare de compot , peste gelatina a adaugat 5 lg suc din compotul de visine,a pus pe abur pana s-a topit ,am luat doua linguri din crema si a amestecat cu gelatina ,apoi cu toata compozitia.
Blatul l-a taiat in doua ,o parte a pus in forma rotunda cu inel in care l-a si copt si a stropit cu putin suc din compot desii nu e nevoie pentru ca blatul e destul de moale in mijloc am facut un inel din folie de aluminiu si a pus toata compozitia de crema,am dat la frigider si m-a ocupat intre timp de a doua crema.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se desfac ,a pus zeama de portocala si apoi a pus pe abur pana incepe compozitia sa se ingroase ...se lasa apoi la rece si se mai amesteca din cand in cand.
Se mixeaza branza mascarpone ,apoi se amesteca cu crema de oua rece. Frisca se bate , se adauga in crema si se amesteca pana se incorporeaza a mai strans zeama de la o portocala si am adaugat la compozitie gelatina dizolvata la fel ca si la prima crema in 5-6 lg de apa de data asta,se ia din crema 2 linguri si se amesteca cu gelatina ,apoi se adauga la toata crema.
A scos tortul de la rece si a dat la o parte usor folia de aluminiu ,apoi a pus toata crema peste cea de iaurt si pe margine ,a inchis cu capacul de blat si a dat la rece .
Aici a pus tortul pe platou ,apoi a facut o glazura de ciocolata ,a pus deasupra si a lasat sa curga cum a vrut ea si pe margine ,apoi a ornat cu fulgi de migdale partea de sus si pe marginea tortului cu napolitane in ciocolata,care mi s-au parut tare de efect si m-au scutit de mai mult ornat.
A fost o zi calda si cu mult soare ,asa ca am scos si tortul la o sedinta foto in balcon, si feliuta delicioasa...va pup cu drag.