Coarne de gazela, mici delicii orientale

votează acum
Gustări
Ușor
1 h 45 m

Coarnele de gazela sunt fursecuri de origine marocana si sunt facute dintr-o pasta de migdale la interior, imbracata intr-un aluat foarte fin. Denumirea vine de la forma prajiturelelor :)

Ingrediente

8

Pentru aluat:

Pentru pasta de migdale:

Cost estimat: 21.48 (2.69€/porție)

Materiale

  • Dispozitiv de taiat cu rotita

Preparare

Preparare1 h 30 m
Gătire15 min
  • Coarne de gazela, mici delicii orientale - Preparare etapa 1Amestecati toate ingredientele pentru pregatirea aluatului. Dati-i forma unei mingii. Infoliati-l si puneti-l la rece cel putin 1 ora.
  • Coarne de gazela, mici delicii orientale - Preparare etapa 2Amestecati toate ingredientele pentru pasta de migdale. Nu ar trebui sa fie prea uscata, in caz contrar se adauga putina apa de flori de portocale. Formati 15 batoane din pasta de migdale si puneti-le pe blatul de lucru.
  • Coarne de gazela, mici delicii orientale - Preparare etapa 3Dupa ce aluatul s-a odihnit la rece, din acesta se ia putin cat o minge mica. Va ungeti mainile cu ulei si intindeti delicat aluatul in palma.
  • Coarne de gazela, mici delicii orientale - Preparare etapa 4Puneti un baton de pasta de migdale si inchideti aluatul bine.Dati forma unei semilune.
  • Coarne de gazela, mici delicii orientale - Preparare etapa 5Ungeti cu ulei blatul de lucru si puneti semiluna pe blat. Acum dati-i forma unui corn de gazela si apasati marginile pentru a sigila aluatul.
  • Coarne de gazela, mici delicii orientale - Preparare etapa 6Cu un dispozitiv de taiat cu rotita eliminati surplusul de aluat. Daca nu aveti o asemenea ustensila, folositi-va de un cutit.
  • Coarne de gazela, mici delicii orientale - Preparare etapa 7Aranjati coarnele gazela de pe o foaie de copt si lasati-le sa se usuce 1 ora la temperatura camerei. Apoi coaceti-le 15 minute la 180°C
  • Coarne de gazela, mici delicii orientale - Preparare etapa 8Gata, ati pregatit coarne de gazela!

Punctează această reţetă

Observații

Variatii : in cazul in care pregatirea aluatului vi se prea complicat, puteti sa il inlocuiti cu seminte susan. Rulati fiecare baton de pasta de migdale in seminte de susan, apoi coaceti timp de 10 minute la 180°C

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: