Coarnele de gazela sunt fursecuri de origine marocana si sunt facute dintr-o pasta de migdale la interior, imbracata intr-un aluat foarte fin. Denumirea vine de la forma prajiturelelor :)
Amestecati toate ingredientele pentru pregatirea aluatului. Dati-i forma unei mingii. Infoliati-l si puneti-l la rece cel putin 1 ora.
Amestecati toate ingredientele pentru pasta de migdale. Nu ar trebui sa fie prea uscata, in caz contrar se adauga putina apa de flori de portocale. Formati 15 batoane din pasta de migdale si puneti-le pe blatul de lucru.
Dupa ce aluatul s-a odihnit la rece, din acesta se ia putin cat o minge mica. Va ungeti mainile cu ulei si intindeti delicat aluatul in palma.
Puneti un baton de pasta de migdale si inchideti aluatul bine.Dati forma unei semilune.
Ungeti cu ulei blatul de lucru si puneti semiluna pe blat. Acum dati-i forma unui corn de gazela si apasati marginile pentru a sigila aluatul.
Cu un dispozitiv de taiat cu rotita eliminati surplusul de aluat. Daca nu aveti o asemenea ustensila, folositi-va de un cutit.
Aranjati coarnele gazela de pe o foaie de copt si lasati-le sa se usuce 1 ora la temperatura camerei. Apoi coaceti-le 15 minute la 180°C
Variatii : in cazul in care pregatirea aluatului vi se prea complicat, puteti sa il inlocuiti cu seminte susan. Rulati fiecare baton de pasta de migdale in seminte de susan, apoi coaceti timp de 10 minute la 180°C