Tort cu gris

Desert
Ușor
1 h 30 m

gris, oua, lapte, zahar

Ingrediente

6

Preparare

Preparare30 min
Gătire1 oră
  • Puneti laptele rece intr-o cratita mare.
    Turnati grisul in ploaie peste laptele rece si mixati bine cu telul.

    Puneti cratita pe foc adaugand coaja de portocala, coaja de lamaie si un varf de sare. Amestecati continuu cu telul ca sa nu se prinda.

    Cand incepe sa se ingroase scoateti coaja de portocale si cea de lamaie. Amestecati in continuare pana cand obtineti o compozitie omogena si solida.

    Luati cratita de pe foc si adaugati o bucata de unt, apoi amestecati pentru a-l incorpora. Lasati sa se raceasca.
  • Intre timp puneti intr-un castron branza ricotta si amestecati-o cu ouale si cu zaharul vanilat.

    Adaugati apoi zaharul si coaja de lamaie rasa. Amestecati bine ingredientele cu ajutorul unui mixer.

    Adaugati acum compozitia cu gris care intre timp s-a racit si amestecati bine pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Ungeti cu unt o tava rotunda de cuptor, turnati compozitia si nivelati-o. Deasupra adaugati cateva bucatele de unt.

    Dati-o in cuptorul incins la 170 grade si lasati-o pana cand este rumenita. Lasati sa se raceasca apoi scoateti-l pe o farfurie.

    Adaugati deasupra zahar pudra.

Punctează această reţetă

MMaria2006

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Very tasty!

am gătit această rețetă
abuz

edithke

Excelent

abuz

anonymous

Pare gustos!

abuz

anonymous

MUSAI TRE SA O INCERC!

abuz

ll.leona

Interesanta

abuz

anonymous

AM SA O FAC LUNI DAR SIGUR O SA IASA EXCELENTA

abuz

anonymous

Bunnn

abuz

anonymous

DELICIOASA!

abuz

Mihagus

Minunata !

abuz

anonymous

Superrrrrr

abuz
  • pagina 1 / 2