Separam ouale, iar galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana cand zaharul se dizolva. Pentru rezultate rapide si usoare, folositi un mixer.
Albusurile le batem spuma tare si le amestecam usor cu galbenusurile, stiti cum amestecand de sus in jos, ca sa ramana aerata si flufy compozitia.
Adaugam faina treptat, impreuna cu praful de copt, si continuam sa amestecam cu grija. Aluatul il turnam intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180 - 200 grade timp de 30 - 40 de minute. Tortul e facut daca trece testul scobitorii, adica daca infigem o scobitoare in tort si aceasta iese curata.
Cat timp lasam blatul sa se raceasca, pregatim crema. Scurgem ananasul si pastram zeama pentru ca o vom folosi la insiropat. Zdrobim jumatate din ananas folosind piciorul vertical al mixeruluisi il punem la foc impreuna cu 5 - 6 linguri de sirop si lingura de amidon.
Fierbem crema la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Cand este gata, o lasam sa se raceasca.Acum avem toate componentele gata, trebuie doar sa aranjam tortul: taiem blatul pe jumatate, insiropam jumatatea de jos cu suc de ananas, punem crema, asezam cealalta bucata de blat si o insiropam.
Batem frisca si imbracam tortul in frisca. Il ornam cu bucati de ananas si bobite de ciocolata sau ce preferam.
Din sectiune nu a mai apucat sa fac poze, atat de bun a fost ca s-a evaporat imediat cine s-a mai gandit ca 100 de grame au aproximativ 170 de calorii.
Eu am avut ca tema sa gasesc o reteta si fructul principal sa fir fructul meu preferat si am ales aceasta reteta e cam mult de scris dar si o nota mare o sa primesc
Comentarii:
Eu am avut ca tema sa gasesc o reteta si fructul principal sa fir fructul meu preferat si am ales aceasta reteta e cam mult de scris dar si o nota mare o sa primesc
F.b.