Tort cu ananas
Ingrediente
10
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Separam ouale, iar galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana cand zaharul se dizolva. Pentru rezultate rapide si usoare, folositi un mixer.
- Albusurile le batem spuma tare si le amestecam usor cu galbenusurile, stiti cum amestecand de sus in jos, ca sa ramana aerata si flufy compozitia.
- Adaugam faina treptat, impreuna cu praful de copt, si continuam sa amestecam cu grija. Aluatul il turnam intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180 - 200 grade timp de 30 - 40 de minute. Tortul e facut daca trece testul scobitorii, adica daca infigem o scobitoare in tort si aceasta iese curata.
- Cat timp lasam blatul sa se raceasca, pregatim crema. Scurgem ananasul si pastram zeama pentru ca o vom folosi la insiropat. Zdrobim jumatate din ananas folosind piciorul vertical al mixeruluisi il punem la foc impreuna cu 5 - 6 linguri de sirop si lingura de amidon.
- Fierbem crema la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Cand este gata, o lasam sa se raceasca.Acum avem toate componentele gata, trebuie doar sa aranjam tortul: taiem blatul pe jumatate, insiropam jumatatea de jos cu suc de ananas, punem crema, asezam cealalta bucata de blat si o insiropam.
- Batem frisca si imbracam tortul in frisca. Il ornam cu bucati de ananas si bobite de ciocolata sau ce preferam.
- Din sectiune nu a mai apucat sa fac poze, atat de bun a fost ca s-a evaporat imediat cine s-a mai gandit ca 100 de grame au aproximativ 170 de calorii.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Eu am avut ca tema sa gasesc o reteta si fructul principal sa fir fructul meu preferat si am ales aceasta reteta e cam mult de scris dar si o nota mare o sa primesc
anonymous
F.b.
Punctează această reţetă