Aluatul de tarta e "pate brisse" pe care l-am postat acum cateva zile . lasat aluatul sa se descongeleze in frigider peste noapte. intins cu sucitorul si asezat intr-o tava de tarte, cu diam. de 30 cm, astfel incat sa ramana aluat si pe marginile tavii si sa nu existe rupturi sau gaurele in aluat.
Pentru umplutura am spalat bine nectarinele si taiat felii. amestecat cu zaharul si sarea si adaugat esenta de vanilie. asezat umplutura pe aluat.
Se da la cuptor 35- 45 minute la 220 C pana cand aluatul devine auriu.Se serveste calduta, in prima ora de cand a fost scoasa din cuptor.Se poate servii asa cum e, sau alaturi de un sos de vanilie, sau de o cupa de inghetata de vanilie.
In acesta fotografie puteti observa textura aluatului. Crocant la exterior si moale si pufos la interior.
Comentarii:
Excellenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! as manca mereu