Zaharul se lasa sa se dizolve in 250 ml. apa, la foc moale. Se lasa sa fiarba usor, sub forma de sirop. Vasul se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca siropul de zahar.
Totul se aseaza intr-un castron de metal si se introduce in congelator pentru cca. 8 ore sau mai bine peste noapte. Compozitia se bate cu furculita din ora in ora, pentru a nu forma ace de gheata. Sorbetul se serveste in pahare elegante.
Se pot servi alaturi fursecuri variate: limbi de pisica, piscoturi de sampanie. "croit" rapid niste inimioare, dupa modelul asta: Inimioare dulci cu mentiunea ca de data asta copt blatul de rulada, din care decupat forme de inimioara.
A fost cel mai fin si delicios sorbet pe care gustat pana acum!!!Va invit, cu toata dragostea, sa-l incercati chiar daca nu aveti apa de trandafiri sau zmeurata, pentru ca nici avut si tot a iesit fabulos!!! super-racoritortrebuie sa-l incercati si daca nu ajungeti sa-l faceti, macar va consolati cu gandul ca l-ati savurat.