A pornit cu pasi repezi catre socul din spatele casei. Iata. De unde am cules cu mare bucurie florile de soc, bine mirositoare si scaldate-n raze de soare.
Se scutura usor de impuritati. Si se cufunda rapid in apa rece si curata Eu le-am scaldat in "cubul" meu de muraturi de la Tupperware.
Unde, de fapt, le-am si lasat la macerat. Dar pana atunci, sa va povestesc ce-am mai facut. A scos butoiasul la soare, pe masa de lemn a pavilionului nostru racoros.
A adaugat zaharul si am amestecat bine: A feliat lamaile, si le-am adaugat si pe ele: A amestecat, din nou si am lasat deoparte pana cand am pregatit siropul de zahar ars. Pregatit din 2-3 linguri de zahar, lasat la caramelizat si apoi stins cu o cana mare de apa.
A turnat apoi siropul deasupra socatei: A strecurat doar atat cat sa ne potolim pofta Si am savurat cateva pahare, in liniste, pana cand am observat ca s-a asternut, tihnita, seara...
I-mi place asa le faceam si eu copiilor mei cand erau mici . Azi la randul lor , si ei fac la fel pentru copii lor . Uneori cand vor sa fie mai sifonat ,adauga putina drojdie .
Imi place socata cum o face mamaia mea dar acum ca vreau si eu socata mama nu stie cum se face...eu vreau sai fac o surprisa si sa fac eu socata cadoar sunt mare ...si cum de nu stiu sa fac siropul de zahar ars pot sa fac si fara ??vine la fel de bun ??
Comentarii:
E bine sa acoperi vasul cu o pinza cit dureaza fermentatia sa o feresti de ''oaspeti'' Pofta buna!!!!
Excelenta
I-mi place asa le faceam si eu copiilor mei cand erau mici . Azi la randul lor , si ei fac la fel pentru copii lor . Uneori cand vor sa fie mai sifonat ,adauga putina drojdie .
Superba reteta
Place!!!!!!!!!!!!!!!!!
Imi place socata cum o face mamaia mea dar acum ca vreau si eu socata mama nu stie cum se face...eu vreau sai fac o surprisa si sa fac eu socata cadoar sunt mare ...si cum de nu stiu sa fac siropul de zahar ars pot sa fac si fara ??vine la fel de bun ??