Petitchef

Socata

Desert
4 porții
15 min
Foarte ușor
1041 Kcal

Ingrediente

4

Preparare

  • A pornit cu pasi repezi catre socul din spatele casei. Iata. De unde am cules cu mare bucurie florile de soc, bine mirositoare si scaldate-n raze de soare.
  • Se scutura usor de impuritati. Si se cufunda rapid in apa rece si curata
    Eu le-am scaldat in "cubul" meu de muraturi de la Tupperware.
  • Unde, de fapt, le-am si lasat la macerat. Dar pana atunci, sa va povestesc ce-am mai facut. A scos butoiasul la soare, pe masa de lemn a pavilionului nostru racoros.
  • A adaugat zaharul si am amestecat bine:
    A feliat lamaile, si le-am adaugat si pe ele:
    A amestecat, din nou si am lasat deoparte pana cand am pregatit siropul de zahar ars. Pregatit din 2-3 linguri de zahar, lasat la caramelizat si apoi stins cu o cana mare de apa.
  • A turnat apoi siropul deasupra socatei:
    A strecurat doar atat cat sa ne potolim pofta
    Si am savurat cateva pahare, in liniste, pana cand am observat ca s-a asternut, tihnita, seara...

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 1041Kcal
  • Carbo: 257.2g
  • Grăsimi: 0.5g
  • Grăsimi sat.: 0.1g
  • Proteine: 1g
  • Fibre: 4g
  • Zahăr: 252.3g
  • ProPoints: 28
  • SmartPoints: 62
Informații nutriționale pentru 1 porție (2885g)


Poze

Socata
Socata - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

18/04/2014

E bine sa acoperi vasul cu o pinza cit dureaza fermentatia sa o feresti de ''oaspeti'' Pofta buna!!!!

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
22/05/2013

I-mi place asa le faceam si eu copiilor mei cand erau mici . Azi la randul lor , si ei fac la fel pentru copii lor . Uneori cand vor sa fie mai sifonat ,adauga putina drojdie .

(0) (0) Abuz
20/05/2013

Superba reteta

(0) (0) Abuz
19/05/2012

Place!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
22/04/2012

Imi place socata cum o face mamaia mea dar acum ca vreau si eu socata mama nu stie cum se face...eu vreau sai fac o surprisa si sa fac eu socata cadoar sunt mare ...si cum de nu stiu sa fac siropul de zahar ars pot sa fac si fara ??vine la fel de bun ??

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gris cu lapte si sirop de brad
Gris cu lapte si sirop de brad
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Sirop de menta facut in casa
Sirop de menta facut in casa
20 porții
24 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si... maioneza
Chec cu ciocolata si... maioneza
8 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Lassi cu fructe rosii
Lassi cu fructe rosii
1 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pahare în stil mont blanc cu cremă de castane
Pahare în stil mont blanc cu cremă de castane
6 porții
4 h 50 m
Foarte ușor

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează