Florile de soc se spala foarte bine pana nu ramane fir de praf sau picior de musculita pe ele. Zaharul si florile se impart in mod egal intre recipientele utilizate (eu am folosit 2 borcoane a 5 L fiecare). Se spala bine si lamaile, se taie in sferturi, se storc, apoi impreuna cu zeama se adauga la restul de ingrediente. Se adauga apa si se amesteca pana zaharul se dizolva. Se acopera borcoanele si se scot la soare in curte, pe balcon sau pe acoperis. Si se lasa asa, cu ochii-n soare cel putin 4 zile. Se zice din batrani ca dupa 4 zile s-ar acidula. Asa o fii, eu nu am reusit sa trec niciodata de cele 4 zile...aaaa si nu uitati sa amestecati in suc cel putin o data pe zi. Dupa cele 4+n zile, sucul se strecoara si se pune in sticle. Se pastreaza la rece.
Si un pont de la mine: cuburi de gheata din socata intr-un pahar de apa pentru zilele caniculare. Suna racoritor, nu?
Lipsa de suflet e prezenta in fiecare propozitie a retetei. Daca nu-ti place sa gatesti, pleaca de aici si lasa-ne in pace! Si, eventual, mai invata sa scrii corect romaneste! Mi-ai provocat scarba cu stilul tau acru si nesimtit! Pur si simplu am ramas... socata cand am citit aceasta "reteta".
Comentarii (47):
F buna bv bv bv bv bv
Mia placut
1kg de zahar la 10l de apa este prea mult, noua ni s-a parut mult prea dulce. Cred ca ajung 700-800g de zahar. In rest, reteta e super!
Este o reteta sanatoasa pentru organism
Ce dor imi era,n-am mai baut socata de cand eram copil,multumesc!
A fost excelent
Este un deliciu
F.bun
Lipsa de suflet e prezenta in fiecare propozitie a retetei. Daca nu-ti place sa gatesti, pleaca de aici si lasa-ne in pace! Si, eventual, mai invata sa scrii corect romaneste! Mi-ai provocat scarba cu stilul tau acru si nesimtit! Pur si simplu am ramas... socata cand am citit aceasta "reteta".
Cam multe greseli gramaticale!Cah!