Petitchef

Socata

Altele
8 porții
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru 10 L de suc:

Preparare

  • Florile de soc se spala foarte bine pana nu ramane fir de praf sau picior de musculita pe ele. Zaharul si florile se impart in mod egal intre recipientele utilizate (eu am folosit 2 borcoane a 5 L fiecare). Se spala bine si lamaile, se taie in sferturi, se storc, apoi impreuna cu zeama se adauga la restul de ingrediente. Se adauga apa si se amesteca pana zaharul se dizolva. Se acopera borcoanele si se scot la soare in curte, pe balcon sau pe acoperis. Si se lasa asa, cu ochii-n soare cel putin 4 zile. Se zice din batrani ca dupa 4 zile s-ar acidula. Asa o fii, eu nu am reusit sa trec niciodata de cele 4 zile...aaaa si nu uitati sa amestecati in suc cel putin o data pe zi. Dupa cele 4+n zile, sucul se strecoara si se pune in sticle. Se pastreaza la rece.

    Si un pont de la mine: cuburi de gheata din socata intr-un pahar de apa pentru zilele caniculare. Suna racoritor, nu?


Întrebări:




Comentarii (47):

07/08/2015

F buna bv bv bv bv bv

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/06/2015

Mia placut

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/05/2015

1kg de zahar la 10l de apa este prea mult, noua ni s-a parut mult prea dulce. Cred ca ajung 700-800g de zahar. In rest, reteta e super!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
14/05/2015

Este o reteta sanatoasa pentru organism

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/05/2015

Ce dor imi era,n-am mai baut socata de cand eram copil,multumesc!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/05/2014

A fost excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/12/2013

Este un deliciu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/06/2013

F.bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/06/2016

Lipsa de suflet e prezenta in fiecare propozitie a retetei. Daca nu-ti place sa gatesti, pleaca de aici si lasa-ne in pace! Si, eventual, mai invata sa scrii corect romaneste! Mi-ai provocat scarba cu stilul tau acru si nesimtit! Pur si simplu am ramas... socata cand am citit aceasta "reteta".

(0) (1) Abuz
09/05/2016

Cam multe greseli gramaticale!Cah!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Madeleines cu ciocolata
Madeleines cu ciocolata
15 porții
2 h 15 m
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Pulled pork
Pulled pork
7 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta cu afine din pirinei
Tarta cu afine din pirinei
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Flan cu lapte condensat
Flan cu lapte condensat
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează