Prajitura "turnata" cu mere
Ingrediente
aluat:
crema:
Rețete inrudite
-
Prajitura rasturnata cu ananas
-
Prăjitură cu cremă de ciocolata și castane cu doar 4 ingrediente
-
Prajitura-fursec
-
Prajitura bundt cu morcovi
Preparare
- Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternand cu laptele.
- Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
- Se curata merele, se taie bucatele sau felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sint calite se adauga un pic de scortisoara si se lasa sa se racoreasca.
Se unge tava cu unt si se presara cu faina. - Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 180 grade C, in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite.
- Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru cca. 40 de minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.
Nutriție
- Carbo: 65.8g
- Grăsimi: 23g
- Grăsimi sat.: 3.6g
- Proteine: 8.1g
- Fibre: 5.1g
- Zahăr: 44.9g
- ProPoints: 14
- SmartPoints: 21
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Bună ziua,
Mie nu mi e ieșit absolut deloc reteta asta.
Nu a crescut deloc,deși am pus praf de copt.
Poate ar trebui mentionat si masura tava...nu știu
Am urmat pasii si nu a ieșit.
Supeeer! Multumesc frumos! Este prima prajitura care imi iese si ma motiveaza sa mai incerc! Fiul meu este foarte fericit! Va multumesc sincer si va doresc inspiratia de a mai posta si alte retete simple!
Foarte gustoasă, fragedǎ și rapid de făcut! Pt o tavă de mărime medie trebuie doar dublate cantitățile .
Am facut aceasta reteta... este nemaipomenit de buna. Am dublat cantitățile si am facut în tava mare de la cuptor și timpul de coacere a fost mai rapid. Nu iasă foarte inalta având în vedere ca am folosit o tava mai mare, dar pt noi a fost minunata.
Este o rețetă super simpla și gustoasă, am făcut-o de mai multe ori! Cel mai mult imi place sa fac această prăjitură când vine toamna si este mai răcoros afară...Cred ca in curând va fi timpul!
O rețetă foarte bună. Eu am făcut-o în tava de chek