Se prepara aluatul: se cerne faina, praful de copt si cacaua; se amesteca totul cu unt, zahar si galbenus pana se obtine un aluat maleabil care va fi impartit in doi "bulgari"
Se pun 8-10 minute la congelator, timp in care ne ocupam de crema: se bat albusurile spuma, apoi se amesteca cu galbenusurile, zaharul si branza. Se unge tava cu unt sau se tapeteaza cu hartie de copt; se da pe razatoarea mare prima bila de aluat (nu-l apasati in tava ci doar aveti grija sa fie imprastiat uniform pe tot fundul tavii)
Se intinde crema de branza peste aluatul ras ( sa fie intinsa uniform) Se rade si al doilea "bolovan" deasupra si se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. 35-40 de minute.
Dupa ce s-a racit, se taie in bucatele si se poate pudra cu zahar pudr lasat simpla, ca de obicei Sectiunile de rigoare.
Comentarii:
Am gatit reteta dar si cu stafide in crema de branza
Mu am gatit aceasta prajitura,trebuie sa o fac.Sigur ca este deliciosa.Un saludo
A iesit superb. Multumesc.
ARATA EXCELLENT USOR DE FACUT SI IEFTINA SPER SA FIE SI DELICIOASA AM SA O FAC INTR-O ZI
MULTUMESC PT RETETA
Magnifique