Pasta dulce de fasole rosie
Ingrediente
2
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Boabele de fasole se spala bine si se pun (intr-o oala) la inmuiat in apa - cam de 4~5 ori mai mult decat boabele. Se lasa asa o noapte sau cel putin 5 ore.
- A doua zi se pune oala pe foc si se lasa sa dea in cateva clocote; cand incepe sa se adune ceva "spuma"se toarna o cana de apa si se mai lasa cateva clocote, apoi se rastoarna totul intr-o strecuratoare.
- Boabele se readuc in oala, se toarna alta apa si se lasa sa fiarba - adaugand apa mereu astfel incat boabele sa fie mereu acoperite de apa - pana ce se patrund bine si sunt moi. Se strecoara din nou.
- Boabele scurse de apa se trec din nou in oala, se adauga zaharul si se amesteca usor. Se tin pe foc mic~potrivit amestecand usor. O parte din boabe se vor zdrobi si totul va deveni ca o pasta.
- Se adauga si mizuame, se amesteca, se presara si sarea, se amesteca si se inchide focul.
Pasta rezultata se poate folosi ca umplutura la diferite dulciuri in doua variante: prima este asa cum a rezultat, adica cu boabele nezdrobite in totalitate
a doua: pasta se trece prin sita rezultand astfel o pasta mai cremoasa, mai fina .
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
26/01/2012
Cum isi permite cineva fara sa dea ingredientele toate: de ex. ce este aceea MIZUAME?