Boabele de fasole se spala bine si se pun (intr-o oala) la inmuiat in apa - cam de 4~5 ori mai mult decat boabele. Se lasa asa o noapte sau cel putin 5 ore.
A doua zi se pune oala pe foc si se lasa sa dea in cateva clocote; cand incepe sa se adune ceva "spuma"se toarna o cana de apa si se mai lasa cateva clocote, apoi se rastoarna totul intr-o strecuratoare.
Boabele se readuc in oala, se toarna alta apa si se lasa sa fiarba - adaugand apa mereu astfel incat boabele sa fie mereu acoperite de apa - pana ce se patrund bine si sunt moi. Se strecoara din nou.
Boabele scurse de apa se trec din nou in oala, se adauga zaharul si se amesteca usor. Se tin pe foc mic~potrivit amestecand usor. O parte din boabe se vor zdrobi si totul va deveni ca o pasta.
Se adauga si mizuame, se amesteca, se presara si sarea, se amesteca si se inchide focul. Pasta rezultata se poate folosi ca umplutura la diferite dulciuri in doua variante: prima este asa cum a rezultat, adica cu boabele nezdrobite in totalitate a doua: pasta se trece prin sita rezultand astfel o pasta mai cremoasa, mai fina .
Comentarii:
Cum isi permite cineva fara sa dea ingredientele toate: de ex. ce este aceea MIZUAME?