Pasta dulce de fasole rosie

Desert
2 porții
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

2

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Boabele de fasole se spala bine si se pun (intr-o oala) la inmuiat in apa - cam de 4~5 ori mai mult decat boabele. Se lasa asa o noapte sau cel putin 5 ore.
  • A doua zi se pune oala pe foc si se lasa sa dea in cateva clocote; cand incepe sa se adune ceva "spuma"se toarna o cana de apa si se mai lasa cateva clocote, apoi se rastoarna totul intr-o strecuratoare.
  • Boabele se readuc in oala, se toarna alta apa si se lasa sa fiarba - adaugand apa mereu astfel incat boabele sa fie mereu acoperite de apa - pana ce se patrund bine si sunt moi. Se strecoara din nou.
  • Boabele scurse de apa se trec din nou in oala, se adauga zaharul si se amesteca usor. Se tin pe foc mic~potrivit amestecand usor. O parte din boabe se vor zdrobi si totul va deveni ca o pasta.
  • Se adauga si mizuame, se amesteca, se presara si sarea, se amesteca si se inchide focul.
    Pasta rezultata se poate folosi ca umplutura la diferite dulciuri in doua variante: prima este asa cum a rezultat, adica cu boabele nezdrobite in totalitate
    a doua: pasta se trece prin sita rezultand astfel o pasta mai cremoasa, mai fina .
CristinaKCristinaK

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

26/01/2012

Cum isi permite cineva fara sa dea ingredientele toate: de ex. ce este aceea MIZUAME?

(0) (0) abuz