Mai aveti albusuri ramase prin frigider? Nu le aruncati! Faceti din ele merengue delicioase care sa insoteasca ceaiul sau cafeaua. Cu doar 2 ingrediente, faceti aceasta reteta simpla urmand instructiunile noastre pas cu pas in video -ul de mai jos ↓
Incepeti sa bateti albusurile cu puțin zahar, intai la viteza mica. Cand incepe sa formeze o spuma, accelerați viteza mixerului si turnati zaharul pe masura ce creste albusul.
Trebuie sa bateti pana cand merengul formeaza ceea ce se numeste "ciocul pasarii".
Puneti merengul imediat pe o hartie de copt intinsa intr-o tava.
Coaceti la 120°C timp de 1h si 15 min, apoi stingeti cuptorul si lasati sa se usuce in cuptor in cateva ore. Acestea vor fi perfect gatite!
Albusul: cel mai bine este sa aveti albusuri la temperatura camerei. Puteti sa le separati de galbenusuri cu 1 pana la 2 zile inainte de a pregati merengul.
Viteza mixerului: un mereng frumos este montat incet. Reglati mixerul la viteza mica la inceput, apoi cand merengul este montat, mutati mixerul pe viteza maxima. Albusul are trebui sa sa transforme in meringue in aproximativ 15 minute.