Petitchef

Cum sa faceti merengue?

Mai aveti albusuri ramase prin frigider? Nu le aruncati! Faceti din ele merengue delicioase care sa insoteasca ceaiul sau cafeaua. Cu doar 2 ingrediente, faceti aceasta reteta simpla urmand instructiunile noastre pas cu pas in video -ul de mai jos ↓

Desert
10 porții
15 min
1 h 15 m
Ușor
43 Kcal

Video

YouTube

Ingrediente

10
Cost estimat: 0.28 (0.03€/porție)

Materiale

  • Posh (facultativ)

Preparare

  • Etapa 1 - Cum sa faceti merengue?
    Incepeti sa bateti albusurile cu puțin zahar, intai la viteza mica. Cand incepe sa formeze o spuma, accelerați viteza mixerului si turnati zaharul pe masura ce creste albusul.
  • Etapa 2 - Cum sa faceti merengue?
    Trebuie sa bateti pana cand merengul formeaza ceea ce se numeste "ciocul pasarii".
  • Etapa 3 - Cum sa faceti merengue?
    Puneti merengul imediat pe o hartie de copt intinsa intr-o tava.
  • Etapa 4 - Cum sa faceti merengue?
    Coaceti la 120°C timp de 1h si 15 min, apoi stingeti cuptorul si lasati sa se usuce in cuptor in cateva ore. Acestea vor fi perfect gatite!
  • Etapa 5 - Cum sa faceti merengue?
    Gata!

Observații:

Albusul: cel mai bine este sa aveti albusuri la temperatura camerei. Puteti sa le separati de galbenusuri cu 1 pana la 2 zile inainte de a pregati merengul.

Viteza mixerului: un mereng frumos este montat incet. Reglati mixerul la viteza mica la inceput, apoi cand merengul este montat, mutati mixerul pe viteza maxima. Albusul are trebui sa sa transforme in meringue in aproximativ 15 minute.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 43Kcal
  • Carbo: 10g
  • Grăsimi: 0g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 0.6g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 9.9g
  • ProPoints: 1
  • SmartPoints: 2
Informații nutriționale pentru 1 porție (16g)


Poze

Cum sa faceti merengue?
Cum sa faceti merengue? - poza 2
Cum sa faceti merengue? - poza 3
Cum sa faceti merengue? - poza 4

Întrebări:

Se fac in cuptor cu sau fara ventilator?

Răspuns:

Fara ventilator. Dar important este ca dupa ce s-au copt sa le lasati sa se usuce in cuptor in cateva ore.






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum sa faceti caramel?
Cum sa faceti caramel?
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum sa faceti crema chiboust?
Cum sa faceti crema chiboust?
10 porții
2 ore
Dificil
Rețetă Buturuga cu lamaie si merengue
Buturuga cu lamaie si merengue
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Bezea italiana-merengue italian
Bezea italiana-merengue italian
6 porții
35 min
Ușor
5 / 5
Rețetă Brookies
Brookies
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Biluțe energizante din curmale si miez de unt de arahide
Biluțe energizante din curmale si miez de unt de arahide
20 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează