Compot de cirese

Ingrediente
8
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa o jumatate de ora in apa rece. Daca au viermi, acestia vor iesi la suprafata.
- Scurgem apoi apa si alegem doar ciresele sanatoase, pe cele. Borcanele se spala cu detergent de vase, se limpezesc bine in mai multe ape si se scufunda pe rand intr-un vas cu apa care fierbe ,pentru a se steriliza.
- Sau se pun in cuptor 10-15 minute. La fel procedam si cu capacele. Din 2 kg cirese vor iesi in jur de 6-7 borcane cu compot.Depinde de cat de pline vom pune borcanele.
- Borcanele sterilizate se lasa sa se raceasca apoi se umplu cu cirese, se adauga in fiecare cate 4 linguri rase cu zahar si se umplu cu apa (rece).
- Punem capacele si scuturam borcanele pentru a se amesteca putin zaharul. Nu va faceti griji! zaharul se va topi in timpul prepararii.
- Asezam in cuptorul aprins, tocmai jos, tava mare de la aragaz si o umplem cu apa. Peste tava punem gretarul cuptorului si pe el asezam borcanele cu putin spatiu intre ele .
- Inchidem cuptorul si lasam compotul sa se faca la foc potrivit, timp de 40-45 minute. Ne dam seama ca s-a facut atunci cand ciresele se ridica la suprafata iar apa s-a colorat si face bule. Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Am incercat aceasta reteta si a iesit excelent de aceea eu acort 5 stele
am gătit această rețetă
anonymous
Ce fel de borcane de 800 sau 400? Și ce înseamnă foc potrivit? La mine e cu grade cuptorul. La câte grade ar trebui sa pun? Mulțumesc!
anonymous
Bv , buna reteta :D
anonymous
Ce borcan mare ori mic
anonymous
Asa fac si eu si tine foarte mult!
anonymous
Am sa incerc si eu reteta
anonymous
Depinnde si de ce cuptoare se lasa 40 45 min