Petitchef

Compot de cirese

Desert
8 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa o jumatate de ora in apa rece. Daca au viermi, acestia vor iesi la suprafata.
  • Scurgem apoi apa si alegem doar ciresele sanatoase, pe cele. Borcanele se spala cu detergent de vase, se limpezesc bine in mai multe ape si se scufunda pe rand intr-un vas cu apa care fierbe ,pentru a se steriliza.
  • Sau se pun in cuptor 10-15 minute. La fel procedam si cu capacele. Din 2 kg cirese vor iesi in jur de 6-7 borcane cu compot.Depinde de cat de pline vom pune borcanele.
  • Borcanele sterilizate se lasa sa se raceasca apoi se umplu cu cirese, se adauga in fiecare cate 4 linguri rase cu zahar si se umplu cu apa (rece).
  • Punem capacele si scuturam borcanele pentru a se amesteca putin zaharul. Nu va faceti griji! zaharul se va topi in timpul prepararii.
  • Asezam in cuptorul aprins, tocmai jos, tava mare de la aragaz si o umplem cu apa. Peste tava punem gretarul cuptorului si pe el asezam borcanele cu putin spatiu intre ele .
  • Inchidem cuptorul si lasam compotul sa se faca la foc potrivit, timp de 40-45 minute. Ne dam seama ca s-a facut atunci cand ciresele se ridica la suprafata iar apa s-a colorat si face bule. Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor.


Întrebări:




Comentarii:

26/06/2013

Am incercat aceasta reteta si a iesit excelent de aceea eu acort 5 stele

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/06/2016

Ce fel de borcane de 800 sau 400? Și ce înseamnă foc potrivit? La mine e cu grade cuptorul. La câte grade ar trebui sa pun? Mulțumesc!

(0) (0) Abuz
01/07/2013

Bv , buna reteta :D

(0) (0) Abuz
01/07/2013

Ce borcan mare ori mic

(0) (0) Abuz
26/06/2013

Asa fac si eu si tine foarte mult!

(0) (0) Abuz
05/06/2013

Am sa incerc si eu reteta

(0) (0) Abuz
28/06/2011

Depinnde si de ce cuptoare se lasa 40 45 min

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1 h 40 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Blondie cu cireșe și ciocolată
Blondie cu cireșe și ciocolată
9 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu foietaj si cirese
Tarta cu foietaj si cirese
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Mini clafoutis cu cirese, fara gluten
Mini clafoutis cu cirese, fara gluten
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează