Compot de cirese
Ingrediente
8
Rețete inrudite
Clafoutis cu cirese-reteta perfecta pentru iubitorii de cirese
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa o jumatate de ora in apa rece. Daca au viermi, acestia vor iesi la suprafata.
- Scurgem apoi apa si alegem doar ciresele sanatoase, pe cele. Borcanele se spala cu detergent de vase, se limpezesc bine in mai multe ape si se scufunda pe rand intr-un vas cu apa care fierbe ,pentru a se steriliza.
- Sau se pun in cuptor 10-15 minute. La fel procedam si cu capacele. Din 2 kg cirese vor iesi in jur de 6-7 borcane cu compot.Depinde de cat de pline vom pune borcanele.
- Borcanele sterilizate se lasa sa se raceasca apoi se umplu cu cirese, se adauga in fiecare cate 4 linguri rase cu zahar si se umplu cu apa (rece).
- Punem capacele si scuturam borcanele pentru a se amesteca putin zaharul. Nu va faceti griji! zaharul se va topi in timpul prepararii.
- Asezam in cuptorul aprins, tocmai jos, tava mare de la aragaz si o umplem cu apa. Peste tava punem gretarul cuptorului si pe el asezam borcanele cu putin spatiu intre ele .
- Inchidem cuptorul si lasam compotul sa se faca la foc potrivit, timp de 40-45 minute. Ne dam seama ca s-a facut atunci cand ciresele se ridica la suprafata iar apa s-a colorat si face bule. Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
26/06/2013
Am incercat aceasta reteta si a iesit excelent de aceea eu acort 5 stele
am gătit această rețetă
02/06/2016
Ce fel de borcane de 800 sau 400? Și ce înseamnă foc potrivit? La mine e cu grade cuptorul. La câte grade ar trebui sa pun? Mulțumesc!