In robot, punem zaharul, coaja de lamiie si ouale si le zbatem pina vom obtine o crema ca cea de pandispan, adica pina vedem ca avem gaurele in compozitia respectiva. Cit timp lasam robotul sa-si faca treaba, curatim merele. Doua mere si jumatate le taiem in bucatele micute, iar un mar jumatate il taiem feliute pe care le vom folosi la decorat prajitura.
Cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea, apoi adaugam cite un pic in compozitie (nu toata deodata) si amestecam, ATENTIE, cu o lingura de lemn foarte incet, de jos in sus, pina se incorporeaza toata faina, dar nu insistam prea mult ca riscam sa se dezumfle toate bulele de aer. Acum adaugam merele taiate bucatele si tot asa amestecam, dar foarte putin.
Apoi adaugam tot laptele si amestecam incet cu lingura, fara a insista prea mult, in acest mod vom obtine o prajitura pufoasa si foarte frageda.
Rasturnam incetisor compozitia, intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, asezam deaspra feliutele de mar, fulgii de unt si un pic de zahar, apoi bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 40 de minute. lasat doar 30 de minute, pentru ca tava mea era mai mare decit in reteta prezentata de Morena, de fapt prajiturica mea a iesit mai bronzata.
Comentarii:
Mm,am sa o fac si eu cred ca e delicioasa