Gogosi

Aperitiv
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

2
Cost estimat: 51.02 (25.51€/porție)

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Preparat aluatul in masina de facut paine, asa ca galbenusurile frecate cu sarea dizolvat in laptele cald (40 de grade), adaugat zaharul, vanilia, coaja de lamaie, untul topit (dar nu fierbinte) si pus in masina de paine. Adaugat faina cernuta si drojdia si lasat masina sa-si faca programul.
  • Daca framantati cu mana dizolvati drojdia cu zaharul in putin lapte cald, sa faceti o maia cu putina faina. Galbenusurile, deasemenea, frecate cu sare se dizolva in restul de lapte, se pun aromele. Se face o gaura in mijlocul fainii si se incepe framantatul adaugand maiaua si putin cate putin din laptele cu galbenusuri, se framanta pana aluatul este neted, apoi se incepe incorporarea untului topit, cate putin, pana aluatul il absoarbe pe tot.
  • Aluatul gata lucrat se aseaza intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop caldut si se lasa sa creasca la loc cald, ferit de curenti de aer, pana (cel putin) isi dubleaza volumul.Se rastoarna aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei. Se intinde intr-o foaie de aproximativ 0,8-1 cm care se taie cu un pahar de marime potrivita.
  • Aluatul gata lucrat se aseaza intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop caldut si se lasa sa creasca la loc cald, ferit de curenti de aer, pana (cel putin) isi dubleaza volumul.Se rastoarna aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei. Se intinde intr-o foaie de aproximativ 0,8-1 cm care se taie cu un pahar de marime potrivita.
    Gogosile astfel formate se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se lasa la crescut inca 30 de minute, intr-un loc caldut.
  • Odata crescute, gogosile se vor praji in ulei incins din belsug. Se iau gogosile din tava in care au crescut si se aseaza in uleiul incins, cu grija ca partea pe care se pun la fript sa fie cea care a fost pozitionata in partea superioara pe tava. Practic, se rastoarna din pozitia in care au stat la crescut.
  • Trebuie tinut cont ca uleiul sa nu se supraincalzeasca, nu trebuie sa fie nici prea incins, dar nici prea rece. Se prajesc pe ambele parti si odata rumenite se scot pe hartie absorbanta. Se pudreaza cu zahar pudra.

Punctează această reţetă

AAlexa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Nu prea s-au umflat, dar au fost gustoase.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Cantitatile nu sunt clare. "o cana" poate merge cand framanti de mana, dar pt masina de facut paine, trebuie totul precizat foarte precis. nu e de incercat, pt ca stricati ingredientele

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am incercat acesta reteta, si este foarte buna..Va multumesc!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Ff bune

abuz

anonymous

FOARTE BUNE

abuz

anonymous

Foarte bune!

abuz

anonymous

Ff bune

abuz

anonymous

Super buna reteta

abuz

varlancorina2009@yahoo.it

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

abuz