Gambas al ajillo

Gambas al ajillo
Aperitiv
2 porții
Foarte ușor
15 min

Ingrediente

2

Preparare

Preparare10 min
Gătire5 min
  • Se prajeste painea pana se rumeneste putin, apoi se taie patratele cu latura de 3 cm. Se sareaza si se pipereaza crevetii.
  • Se incinge uleiul la foc mic. Se adauga usturoiul si fulgii de ardei iute si se gatesc 1 minut, pana ce usturoiul incepe sa se faca auriu. Atentie, nu trebuie sa se arda.
  • Se aduce flacara la mediu si se adauga creveti, suc de lamaie, coniac si boia. Se amesteca bine si se gatesc crevetii 3 minute, pana ce se fac roz-portocalii.
  • Se asaza crevetii cate unul pe fiecare patratel de paine prajita, pe o farfurie, se fixeaza cu cate o scobitoare si se stropesc cu uleiul aromat din tava. Se presara cu busuioc si se servesc.
Radu PopoviciRadu Popovici

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: