Rețeta noastră preferată? Sandvișuri sărate! Aici, am decis să testăm o rețetă dulce/sărată combinând piersici prăjite cu burrata și rucola. Vă putem asigura de combinația perfectă de arome ;-)
Spălați rucola și piersica. Tăiați piersica în felii. Zdrobiți migdalele.
Puneți feliile de piersică într-o tigaie fierbinte (puteți folosi și un grătar sau un aparat de panini, dacă aveți). Luați de pe foc când ambele părți ale feliilor sunt aurii.
Prăjiți feliile de pâine până devin rumene și crocante.
Așezați rucola pe felii apoi aranjați deasupra feliile de piersici aurii. Se toarnă un strop de ulei de măsline peste felii apoi se condimentează cu sare și piper.
La final, adaugă burrata și migdale zdrobite. Uite, tartinele tale sunt gata de devorat!
Ce pâine să folosim pentru o bruschetă? Pentru noi, pâinea perfectă va fi pâinea de țară feliată. Dacă puteți, alegeți pâine cu semințe (in, susan, mac) pentru a aduce o notă crocantă și arome suplimentare tartinelor dumneavoastră.
Care este dimensiunea pentru bruscheta? Totul va depinde de locul în care prăjiți feliile de pâine. Dacă vreți puteți opta pentru un toaster, dar aveți grijă să nu aveți felii prea mari. Dacă este necesar, folosiți cuptorul în modul grătar pentru câteva minute. Cu toate acestea, această opțiune va dura mai mult.
Ce brânză să punem pe bruschetă? Aici am optat pentru burrata. Această brânză se potrivește de minune cu arome dulci. De asemenea, nu uita de varianta „parmezan ras” pentru o bruscheta cu mai mult caracter.
Cu ce pot înlocui piersicile prăjite? Dacă vă place dulce/sărat, le puteți înlocui cu pere sau mere tăiate felii.