Pentru o masă super simplă, rapidă și fără gătit, ne îndreptăm mereu spre tartine!
Astăzi, pregătim o versiune cu arome delicioase spaniole, inspirate de celebrul "pan con tomate", celebrele tapas făcute din pâine prăjită cu usturoi și roșii rase, puse pur și simplu pe pâine. Și pentru și mai mult deliciu, am decis să adăugăm șunca Serrano, dar puteți varia după gust :-)
Prăjiți feliile de pâine și puneți-le pe vasul de servire. Curățați și tăiați un cățel de usturoi în jumătate. Ungeți pâinea prăjită cu usturoiul. Puneți sare.
Se freacă apoi pâinea prăjită cu roșia, spălată în prealabil și apoi tăiată în jumătate.
Deasupra se toarnă un strop de ulei de măsline.
Puneți deasupra șuncă Serrano, tăiată în bucăți mici.
Cum se păstrează tartinele cu șuncă și roșii? Vă recomandăm să le consumați direct după preparare. Pâinea prăjită ar putea să-și piardă din textura crocantă. Dacă trebuie să le păstrați, puneți-le la frigider.
Putem înlocui șunca? Puteți înlocui șunca Serrano cu șuncă de Parma, de exemplu.
Putem înlocui roșiile când nu mai sunt în sezon? Atunci când roșiile nu mai sunt de sezon: poți folosi conserve de roșii decojite; întregi sau bucăți. Amestecați roșiile decojite, zdrobite cu ulei de măsline, sare, piper și usturoi zdrobit și puneți o cantitate generoasă pe pâine prăjită înainte de a o acoperi cu șuncă.
Câtă umplutură să punem pe pâinea prăjită? În funcție de dimensiunea feliilor, puteți adăuga mai mult sau mai puțin umplutură. Fiți generoși!