Legumele se spala si se curata de coaja, daca trebuie, apoi: ceapa, (ar trebui verde) se taie julien. Cartofii se taie sferturi apoi pe jumatate fiecare felie. Ciupercile se taie felii subtiri. Rosia si ardeiul se taie cubulete, morcovul se da prin razatoarea mica.
Se pune ulei - de masline, daca aveti si daca va place gustul lui la mancare - intr-o tigaie si se caleste mai intai ceapa impreuna cu cateva fire de dafin, pana devine translucida, apoi se rumenesc putin si cartofii, ciupercile si morcovul. Doar cat sa capete putina culoare, nu trebuie sa le prajiti de-a dreptul.
Dupa aceea se pun intr-o oala cu 1,5-2 l de apa sa fiarba pe foc mediu cca 30 de minute. Dupa un sfert de ora se adauga rosia si ardeiul. Se potriveste de sare si piper. La urma se pune patrunjelul tocat si se inchide focul. Se serveste cu patrunjel proaspat, tocat, pus direct in farfurie.
Comentarii (18):
Exceptionala ! Am gatit-o de citeva ori, prima oara cu oaresce indoiala...In prima zi s-a terminat o oala de 4 litrii...a trebuit sa mai gatesc una.
Delicioasa.
Buna
Cu alte cuvinte ,e o ciorba de legume mai pe romaneste
EXCELENTĂ PT. DE DULCE. EXCEPTIONAL DE PROASTA. CORNELIU P.ONEŞTI-BC.
E ceva deosebit?NU. E clasica....dar e buna.
Foarte interesant si .....apetisant
Foarte buna si racoroasa
Mai buna decat porcul !
Este buna pentru cine tine post.