Piftele-chiftele de ton

Piftele-Chiftele de ton
Antreuri
Foarte ușor
1 h 10 m

Gustoasa dar mai putin sanatoasa

Ingrediente

2

Preparare

Preparare1 oră
Gătire10 min
  • Piftele-Chiftele de ton - Preparare etapa 1Se amesteca toate ingredientele si se baga la frigider pentru o ora.Se formeaza piftele mai mari
    si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.

Punctează această reţetă

BucatelemeleBucatelemele

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

merceleo

La "piftele" nu pui si o "pifla"?

am gătit această rețetă
abuz
Bucatelemele
Răspuns Bucatelemele:

Pifteá, V. chiftea.
Sursa: Scriban (1939) | Adăugată de LauraGellner
chifteá, chefteá și chĭofteá f., pl. ele (turc. [d. pers.] köfte, pop. küfte). Turtișoară de carne tocată prăjită în unt (numită în Mold. și pîrjoală). Cînd aceste turte îs micĭ și puse în sos se numesc chiftele marinate. – În Munt. piftea.

ciorbea_f2014

ciorbea_f2014

Delicioase

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Nici nu indraznesc sa-mi inchipui ce poate iesi daca se pune maioneza la prajit!

abuz

anonymous

O combinație interesanta care trebuie incercata. Maioneza poate fi sănătoasă dacă este preparata în casa. Și în mod sigur ca pot fi coapte pentru cei care vor sa evite prajeala. In general retetele postate pe aceste site-uri pot fi modificate, fiecare putind adauga, inlocui sau exclude ingrediente sau metode de preparare dupa propriul gust. Piftele/chiftele ambele denumiri cred ca sânt corecte. Născută și crescuta în Ploiești și eu îmi amintesc ca mama făcea piftele, așa ca depinde în ce parte a tarii te gasesti. Acesta este un site de rețete și sfaturi culinare și ar trebui păstrat ca atare. Dacă vreți sa comentați o rețetă atunci faceti-o strict despre rețeta respectiva, civilizat, fără ironii și rautati. O sugestie pentru moderatorii acestui site: nu mai postați comentariile care jignesc pe cel/cea care a postat rețeta respectiva, comentariile care nu au nici o legătură cu modul de preparare și ingredientele rețetei postate și în general comentariile scrise intr-un mod acid.

abuz

anonymous

Nu prea este sanatoasa! Pe site nu apare decat Faza 1.Cand se pune maioneza/ sau este facultativa? De ce se mai foloseste cubul Knor,cand are atatea chimicale/E-uri? Si multa sare....!!! Nu ma simt in stare sa fac asa ecva.Poate o mai imbunatatesc cu ceva natural(fara E-uri.Cred ca sunteti de acord cu mine!

abuz

anonymous

Nu maioneza unde in ton si piept??apoi prajit nici nu am sa incerc sa fac

abuz

anonymous

Ideea n-ar fi rea dar...maioneza,knorr,prajit !!!!!!!!!!!Ar trebui revizuita si poate iese ceva bun.

abuz

anonymous

Buna pt cine accepta prajala,maioneza

abuz

anonymous

Chiftele ! ! !

abuz

anonymous

PIFTELE????????? Jenant!

abuz
  • pagina 1 / 3