Cașcaval pane
O gustare calda ;)
Ingrediente
Preparare
- Alegem un cașcaval care să nu fie rotund, pentru a avem felii dreptunghiulare.
Cașcavalul se taie în patru felii groase.
Batem într-o farfurie adâncă cele 2 ouă cu o lingură lapte.
Se poate adăuga în ou și un praf de piper proaspăt măcinat.
Se trece fiecare felie de cașcaval prin ou, făină, ou și iarăși făină.
La sfârșit se trece prin ou și prin pesmet.
Într-o tigaie topim jumătate din cantitatea de unt și prăjim 2 felii de cașcaval pe ambele părți pănă se rumenesc frumos.
Focul trebuie să fie potrivit, ca să nu le ardem.
Procedăm la fel și cu celelalte 2 felii de cașcaval.
Servim imediat.
Eu am preferat lângă o salată verde cu roșii, castraveți, ceapă verde și ridichi, stropită cu ulei de măsline și oțet balsamic ;)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Prenume
Reteta este arhicunoscuta iar la tine nu e nimic nou!
ionut_g2018
Exceient

constanta_s2014
Nu are nicio importanta forma cascavalului daca stii cum sa-l tai. Te complici dandu-l prin faina; daca-l dai de doua ori prin ou si pesmet si este bine acoperit de crusta este deajuns. Cascavalul pane trebuie prajit in baie de ulei ca sa fie prajit uniform pe toate partile si astfel eviti sa-ti iasa din crusta si sa-ti curga, si nu trebuie tinut mult in ulei caci se face foarte repede, in 2-3 minute. Mai exerseaza draga mea desi vad ca retata a fost pusa aici de cativa ani.
nairdas
O reteta penibil de banala.
Un copil de 12 ani, fara experienta, o poate gati.
"ReteteBauturi", renunta la postari de acest gen !!!
Mai bine, fa copii !!!
Lixandra
Eu nu folosesc faina deloc , bucatile de cascaval le dau prin ou-pesmet de mai multe ori pana se formeaza o crusta mai groasa si pe urma le prajesc .
merceleo
Elucubratii = Absurditati, aberatii... vezi DEX
anonymous
Fff bun
anonymous
Excelent de bun
anonymous
Super
anonymous
Cea Mai Buna Reteta De Cascaval Pane!!! :)
Punctează această reţetă