Dupa ce adunam catina, separam fructele de crengute , ajutandu-ne de o furculita si …cu mare grija sa nu ne intepam.
Le spalam apoi cu apa si le lasam sa se usuce foarte bine. Le pasam cu blenderul apoi le strecuram printr-o sita foarte fina sau printr-un tifon.
Lichidul rezultat il amestecam cu mierea si il punem in sticle inchise ermetic. Cat lucram cu catina folosim vase si ustensile din plastic, sticla sau lemn, pentru a nu oxida.
Pastram siropul la frigider si il amestecam din cand in cand prin rasturnare. Se poate pastra timp de 2-3 luni.
Din siropul de catina luam cate 2-3 lingurite inainte de micul dejun. Sau putem prepara o bautura racoritoare, foarte buna si pentru copii, amestecand sirop de catina cu apa minerala si inca 1-2 lingurite cu miere.
Pulpa ramasa de la fructele folosite pentru sirop, se poate usca si macina cu rasnita de cafea. De asemenea si fructele intregi se pot usca si macina in pulbere fina. Pastram pulberea in borcane si o folosim pentru ceai.
O lingurita de pulbere se opareste cu o cana de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze apoi se bea. O alta metoda de preparare a catinei este sa pasam cu o furculita boabele apoi sa le amestecam cu miere.Pastram pasta la frigider si luam din ea 2 lingurite inainte de micul dejun.
Comentarii:
Toate retetele sunt ffff bune