Spalam ficatul, il curatam de pielite si il fierbem intr-o cantitate destul de mare de apa. Cand ficatul este fiert, adica dupa vreo 15 - 20 de minute, il scurgem si pastram o cana din apa in care a fiert.
Lasam ficatul sa se raceasca, iar apoi il dam prin tocatorsau il taiem marunt si il pasam cu furculita. Adaugam untul si cate putin din apa in care a fiert ficatul, pana cand obtinem o consistenta moale.
Potrivim de sare si piper si cam asta e reteta. Pateul home-made care are in jur de 170 calorii la 100 de grame si se pastreaza la frigider 2-3 zile, fara sa se usuce.
Din toate retetele de PATE cu ficat....este cea mai simpla dar cel mai gustos si mai SANATOS! Simti adevaratul gust de ficatei, nu ca celelalte care anihileaza acest gust cu ceapa, ghimbir, rozmarin sau tot felul de porcarii, care n-au nicio legatura cu reteta traditionala de PATEE DE FICAT! SUPER-BUNA! EXCELENTA!!!!
Comentarii:
Sotia mea doar ce a fcut pateul si a pus si putina ceapa calite .
O MY GOD.
Din toate retetele de PATE cu ficat....este cea mai simpla dar cel mai gustos si mai SANATOS! Simti adevaratul gust de ficatei, nu ca celelalte care anihileaza acest gust cu ceapa, ghimbir, rozmarin sau tot felul de porcarii, care n-au nicio legatura cu reteta traditionala de PATEE DE FICAT!
SUPER-BUNA! EXCELENTA!!!!
Excelent