Se adauga sarea, uleiul, laptele si oul. Adaugi faina alba, faina neagra integrala, fulgii de secara si fulgii de ovaz. Amesteci totul pana se omogenizeaza aluatul si il lasi pe un calorifer, invelit cu o folie alimentara de plastic si un prosop de bucatarie.
Dupa ce si-a dublat volumul o framanti din nou si o asezi pe hartie de copt in tava de cozonac. Mie mi-a iesit o tava de cozonac mare si o painica mica, cam cat 2 chifle de graham.
Asezi iar tava de cozonac pe calorifer, acoperi cu un prosop de bucatarie si dupa ce si-a dublat volumul o bagi la cuptor la foc mediu, cam 60 de minute.
Aluatul de paine dietetica multigrain este un aluat ?greu? care nu creste foarte mult, va fi dens asa ca nu te astepta ca painea sa iasa pufoasa ci foarte plina de fibre.
Poti face de vineri seara aluatul, il cresti o data si apoi il pui in tava si il poti lasa pana a doua zi dimineata cand o pui la cuptor ca sa ai paine proaspata la micul dejun.
Comentarii:
Excelent!!!