Iata cum se prepara. Se inmoaie 1 cana cu boabe de soia, cca 24 de ore. La fiecare cana cu boabe de soia se adauga 1/2 de cana cu apa, se mixeaza de mai multe ori si se fierbe 20 de minute.
Se adauga intr-o tigaie, fara niciun pic de grasime, la foc mic, se lasa pe foc pana nu mai iese abur si ramane ca o branza stoarsa bine de tot.
Iar la o cana cu boabe de soia, adaugati: 1 cana cu apa, 1 limgurita cu sare, 4-5 catei de usturoi zdrobiti, 1/4 de ceapa taiata marunt si zeama de la o jumatate de lamaie.
Toate se amesteca bine de tot, pana se omogenizeaza bine, dupa care, gentil se adauga cca 1 ceasca cu ulei vegetal.
Maioneza din soia are si ea calorii, insa nu contine grasimi nesanatoase, doar ulei vegetal, care este safe.
Dupa ce s-a adaugat uleiul, se baga in frigider si se poate adauga, doar foarte putin, la mancaruri, ca si sos.
In functie de preferinte, se poate adauga piper, ori condimentele care va plac.